Sentinta: " Obligă paratul la plata către reclamantă a sumei de 20.049,85 lei reprezentand avans achitat conform contractului nr. ... precum şi penalităţilor de întarziere de 0,1% pe zi de întarziere, calculate de la data de 30.11.2015 şi pană la plata integrală a debitului."
Paratul ( care este PFA) a platit suma de 20.050,00 lei in noiembrie 2017 si achita zilele acestea ~ 5000 lei din majorarile in valoare de ~14.000,00.
Diferenta de ~ 9.000,00 lei paratul ar putea sa o achite lunar, aprox. 500-1.000 lei/luna, nu in termenul de 60 zile din sentinta. Paratul se afla in strainatate, unde lucreaza pentru a-si achita datoriile de bunavoie si intre timp a pierdut acest proces.
Intrebari:
1. Ce masuri poate intreprinde reclamanta in acest caz? Poate veni cu executor la domiciliul paratului?
2. Poate bloca conturile paratului? Practic cum se realizeaza acest lucru? Paratul are 2 conturi: unul pentru salariu si unul pentru diurna. Contul de diurna poate fi blocat?
Reclamanta poate initia procedura de executare silita impotriva paratului pentru recuperarea sumei restante datorate. In cuprinsul cererii de executare se vor indica, conform Codului de procedura civila, modalitatile de executare solicitate. Cererea se poate depune personal sau prin reprezentant legal sau conventional la biroul executorului judecatoresc competent ori se poate transmite acestuia prin posta, curier sau posta electronica impreuna cu toate documentele justificative si dovada achitarii taxei de timbru.
Multumesc, dar Va rog frumos sa-mi raspundeti putin mai simplu. Eu am scris in numele paratului si as dori sa stiu ce masuri poate intreprinde reclamanta? Concret, daca nu este de acord cu esalonarea platii, ce ne asteapta?
Multumesc