buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare.
Sunt salariata si detin un PFA si totodata sunt in concediu crestere copil din oct 2017. Contractul de munca l-am suspendat, iar pt activitatea pe PFA am declarat ca nu voi obtine venituri in urmatorii 2 ani. Nivelul veniturile nete de anul trecut obtinute pana la nasterea copilului depasesc 22800, ceea ce ar insemna ca anul acesta
trebuie sa platesc cass si cas,chiar daca nu voi obtine venituri?
daca suspend activitatea pfa, mai trebuie sa platesc cas si cass?
De asemenea, am facturi emise in anul precedent pe care urmeaza sa le incasez. Daca suspend activitatea PFA, mai pot primi banii in cont, facturile fiind deja emise?
Pentru partea aceea cu emiterea facturlor anul trecut si banii o sa ii primiti in anul acesta, La pfa in registrul jurnal de incasari si plati si apoi cand calculati si completati d200 conteaza data incasarii potrivit documentelor doveditoare ale acestei incasari, nu data factrarii. Deci acele incasari se vor considera veituri pe acest an, nu pe anul trecut. Incercati sa incasati banii si numai dupa aceea sa inchideti / suspendati pfa.
Deci daca ati depasit plafonul depuneti d600 acum in ianuarie si apoi cand veti suspenda activitatea si avetia ctul de la registrul comertului o depuneti iar insotita cu o copie dupa el si completati acolo in d600 acest fapt.