Lucrez la o firma ce isi are sediul social in Piatra Neamt dar filiale aproximativ in fiecare oras important resedinta de judet. Anul trecut in luna iunie, cineva ne-a spart biroul vazandu-se urme de intrare prin efractie. Am anuntat organele de Politie dar pana la urma nu s-a intamplat nimic. Nu aveam sistem de alarma, nu aveam camere-din cate stiu directorul de agentie a primit amenda(pentru firma bineinteles) pentru ca nu a asigurat corespunzator cladirea.
Tot anul trecut in luna decembrie cineva a intrat in birou si a sustras 2 laptopuri, 1100ron + 80euro--:paguba in valoare de 5600ron in total. Directorul de agentie nu a anuntat Politia pentru ca nu au fost urme de intrare prin efractie, suspiciind ca a intrat unul dintre colegii nostri avand toti chei.
A amanat anuntarea Politiei pentru ca a fost sigur de faptul ca cel care a furat(mizand pe faptul ca este cineva din interior) va aduce bunurile inapoi. Acest lucru nu s-a intamplat bineinteles dar acum este in discutie sa ne traga contravaloarea bunurilor furate din bonusul de sfarsit de an(in jur de 450ron/persoana). Cum pot proceda in situatia aceasta tinand cont ca nici unul din colegii mei nu doreste acest lucru? Ce se poate face in continuare?Am inteles ca daca nu anunti organele Politiei in decurs de 24-48h si sunt anuntati prea tarziu, o sa primesti amenda. Tin sa precizez ca nici acum nu am avut sistem de alarma/camere.
Se considera faptul ca directorul de agentie trebuie sa fie cel care ar fi trebuit sa anunte Politia? Tinand cont ca el este cel care nu a vrut sa sune in ciuda la ce am sugerat toti ceilalti.
Furt, bun inapoiat
Rnutzu
Intr-o zi am trecut pe la niste colegi de-ai mei la camin si nu era nimeni in camera iar usa era deschisa,am intrat si am furat o camera foto,mai erau ... (vezi toată discuția)
Furt calificat
opg
Buna ziua. Mi s-au furat din casa sume mari de bani si aur , in timp. De banuit mereu se banuia unul din membrii familiei, un copil, si de aceea nu s-a facut ... (vezi toată discuția)