avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare de drept

este urgent, va rog,,, cand intervine reabilitarea de drept la o pedeapsa de 2 ani cu suspendare plus termen de incercare 4ani? condamnarea s a dat in 2011, probabil decizia a devenit finala in 2012 dupa recurs..
Codul penal:

Art. 165

Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Deci 2020.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Discutati de suspendarea conditionata, termenul de incercare este cel de 4 ani, curge de la ramanerea definitiva a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere reabilitarea prin instanta dupa curgerea termenului de incercare ghita186 ghita186 As vrea sa-mi fac reabilitarea dupa ce trece termenul de incercare sa nu mai astept 3ani pentru reabilitare de drept .Pot introduce o actiune in instanta? ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecătorească Vanzarionline Vanzarionline Buna ziua Am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare si 3 ani de incercare in aprilie 2016 pentru frauda informatica. Dupa cat timp pot cere reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea după condamnarea cu supraveghere Valentin1605 Valentin1605 Buna ziua, In data de 28.10.2014 am fost condamnat la o pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare si 2 ani perioada de proba; întrebarea este când ... (vezi toată discuția)