avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Obligatoriu iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Obligatoriu iesirea la pensie

Buna ziua, am si eu o intrebare. Daca mama mea are 60 de ani si 9 luni impliniti pe 13 ianuarie e obligata sa iasa la pensie conform noii legi de pensionare? Nu are inca stagiul complet de cotizare cel de 30 de ani si 9 luni.
Cel mai recent răspuns: Cataj , utilizator 18:53, 17 Ianuarie 2018
Nu este aprobata de parlament, promulgata de presedinte si publicata in MO o noua lege a pensiilor. Este in vigoare Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare.
Nu este obligatoriu sa aiba stagiu complet de cotizare pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta.

Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.
Este obligata sa iasa la pensie cu noua lege sau poate lucra pana la varsta de 63 de ani?

Cornel Vasile a scris:

Nu este obligatoriu sa aiba stagiu complet de cotizare pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta.

Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie mama? corina31 corina31 Mama mea este nascuta pe 6.6 .1953, si are 22 ani si 6 luni lucrati. Poate sa iasa anticipat in 2011? Sau cand? Multumesc ! Doar bine! (vezi toată discuția)
Pensie urtimudo urtimudo Buna seara As vrea sa stiu daca m-am nascut in octombrie 1955 ,am facut facultatea 5 ani ,armata 9 luni ,lucrez din septembrie 1981 , cand ma pot pensiona . (vezi toată discuția)