avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INCREDIBIL? sau poate NU. Ajutati-ma sa inteleg...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INCREDIBIL? sau poate NU. Ajutati-ma sa inteleg...

Domnilor si doamnelor avocati juristi, consilieri si alti participanti la imbunatatirea legislatiei si a conceptelor de drept, AM INTELES, in sfarsit: Daca in Romania ai pica pe cineva una din modalitatile prin care poti "rezolva"problema este urmatoarea:
Se ia una bucata masina, se urmareste individul la scara blocului, se apasa unul din picioare pe pedala de acceleratie si... se "imbratiseaza" tinta cu dragoste in asa fel incat zilele de ingrijiri medicale sa nu depaseasca numarul 10. Garantat, se pare (si aici poate ma ajutati dumneavoastra) poti dormi linistit, poate un pic de bazaiala a unei actiuni civile pe care din distractie, cand se termina, merita sa faci o plata, modica (sau NU?). Iata ce mi s-a intamplat:
Anul trecut circulam cuminte pe un drum cu prioritate. De pe o straduta laterala apare neasteptat o masina si... BUFF. Masina mea... varza, sotia mea suferise o lovitura puternica la cap (fara fractura craniana- 7 zile de ingrijiri medicale potrivit IML) Omul la inceput... numai lapte si miere (asigurare, promisiuni de sustinere financiara a reparatiilor nedespagubite precum si a prejudiciilor create victimei). Dupa aceea... unii dintre dumneavoastra au patit-o, ce sa mai. Eu i-am spus pe loc ca n-am decat 2 pretentii: nevasta sa fie asa cum era inainte de a o cunoaste si masina poate sa o ia sa se spele pe cap cu ea (un golf 1 la data aceea).
Acum 2-3 saptamani ma suna pulitistul care s-a ocupat de caz. 'Ce "domne daca nu are mai multe zile de ingrijiri medicale... NUP". "Cum asa? victima, masina, cheltuieli, timp, energie". 'Ce "Domne asa ne arata jurisprudenta ca in astfel de cazuri... N-aveti decat sa continuati o actiune pe latura civila dupa rezolutia ce va va fi inmanata" (sotiei - ea a depus plangere ca victima, eu ma pot constitui doar parte civila, asa am auzit). Cam atat din acest caz din care am avut numai de invatat. Ce ma apara in astfel de cazuri? Ma intorc la prima parte a povestirii mele? Ce si cum putem obtine prejudiciile care ne-au fost create. Cu individul am refuzat sa vorbesc. I-am spus ca n-o voi face decat daca il reprezinta un avocat pentru ca de cate ori il sunam "ma certa" ca nu l-am lasta sa treca... Ziceti si voi... Ce sa-i fac?
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2006
glue, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexxadavyd , utilizator 10:01, 9 Martie 2006
da, suntem atenti, numai spune-ne despre ce e vorba
il chemati in judecata pentru plata de despagubiri
il chemati in judecata pentru plata de despagubiri
pai nu asa stimate domn " poate sa se spele pe cap cu masina" -- in sensul ca sunt daune materiale consistente, apoi spitalizarea sotiei ( sau ma rog ingrijiri) alte cheltuieli . Politistul cu pricina e un dobitoc sa ii zic pe romaneste. A primit respectivul NUP? atacati rezolutia procurorului cu recurs ( daca mai sunteti in termen). puteti merge pe vatamare corporala direct la instanta ( daca nu au trecut mai mult de 2 luni de cand ati stiut cine este faptuitorul), deasemenea puteti sa combinati cu distrugere. La instanta cereti daune materiale ( trebuie demonstrate prin ACTE si martori) si daune morale -- eu as cere daune morale consistente avand in vedere ca e vorba de vatamare corporala, distrugerea masinii si promisiunea mincinoasa de a va repara pagubele, oricum de obicei se cer daune morale mari ca instanta sa "aiba de unde sa scada".
Oricum NUP-ul il da procurorul si nu politaiul - acesta doar face propunere.
in instanta ( doar sa nu fi trecut mai mult de 2 luni caci altfel nu mai sunteti in termen) cred ca aveti sanse 90% sa recuperati toti banii cheltuiti/pierduti si sa luati si daune materiale consistente. nu lasati un politai tampit sa va enerveze, mergeti pe instanta.
Chestia cu sotia nu am inteles-o cum sa fie adca, ca inainte de a o cunoaste. Adica virgina, sau poate nu.X-(
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2006
Romică Stoica, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Incredibil? sau poate nu. ajutati-ma sa inteleg... glue glue Domnilor si doamnelor avocati juristi, consilieri si alti participanti la imbunatatirea legislatiei si a conceptelor de drept, AM INTELES, in sfarsit: Daca in ... (vezi toată discuția)
Accident auto 7 zile ingrijiri medicale = nup glue glue Domnilor si doamnelor avocati juristi, consilieri si alti participanti la imbunatatirea legislatiei si a conceptelor de drept, AM INTELES, in sfarsit: Daca in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala bobykremer bobykremer Buna , Am o mare nelamurire cu consecintele unui accident rutier cu vatamare corporala in care am fost implicat, dar vreau sa incep prin a va spune cum s-a ... (vezi toată discuția)