avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare corporala

Buna ,

Am o mare nelamurire cu consecintele unui accident rutier cu vatamare corporala in care am fost implicat, dar vreau sa incep prin a va spune cum s-a intamplat.
Circuland pe o strada cu 2 benzi pe fiecare directie de mers si dorind sa trec de pe banda 1 ( care era ocupata de masini parcate) pe banda 2 , asigurandu'ma usor am intra pe banda 2 unde am intrat in coliziune cu un alt autovehicul. Avariile masinilor au fost usoare, dar pasagerul din cealalta masina a dat cu capul de parbriz si are o plaga taiata . La spital domnul respectiv a fost cusut cu 11 copci si externat 2 ore mai tarziu.Concluzia politiei a fost neasigurare la trecerea de pe o banda pe cealalta.
De la medicul legist a primit ingrijiri medicale 12-14 zile .Am vrut sa ma inteleg cu el pe cale amiabila dar domnul respectiv imi cere 5000 de euro pentru a-si retrage plangerea penala, eu nu am de unde sa ii dau atatia bani.

Intrebarile mele sunt: daca ajung in judecata ce pot sa patesc? si daca poate sa imi ceara daune morale si alti bani? ce repercursiuni vor avea aceste 12-14 zile de ingrijire medicale asupra mea ajungand in judecata cu el?
Cel mai recent răspuns: Dingo25 , utilizator 09:38, 6 Iunie 2011
Consecint6ele nu sunt grave.Daunele rezultate vor fi acoperite pe polita dv RCA, atat cele materiale cat si cele medicale si morale daca este cazul. Daca se ajunge in instanta este bine sa recunoasteti greseala savarsita si pedeapsa va fi redusa cu o treime. Politia va propune probabil NUP si parchetul va tine cont de asta. Este bine daca puteti sa va intelegeti cu pagubitul daca nu, se va ajunge in instanta unde veti primi cel mai probabil cu suspendare si nu cred ca i se vor oferi 5000 euro ci mult mai putin. Angajati-va un avocat sau puteti recurge la un mediator. Permisul va fi oricum suspendat pe o perioada determinata si il veti primi dupa expirarea perioadei de suspendare.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
buna, eu mi-am recunoscut vina la politie, dar domnul a depus plangere penala impotriva mea ptr. vatamare corporala din culpa. Ne-am intalnit ptr.o intelegere amiabila, dar domnul mi-a spus ca daca nu ii dau suma de 5000euro va face tot posibilul sa obtina de la IML cat mai multe zile de ingrijiri medicale peste cele 12-14 cate i-au fost date initial. Eu nu am posibilitatea sa ii dau aceasta suma de bani, si el nu accepta o suma mai mica. In cazul deeciziei instantei de a-l despagubi, cine va suporta aceasta despagubire eu sau RCA-ul?
Vatamarea corporala din culpa necesita mai mult de 20 de zile de ingrijiri medicale....nu vad cum ar putea sa obtina o suplimentare de zile de ingrijiri medicale decat daca ar dovedi ca au survenit complicatii....insa in Romania orice este posibil...
Nu sunt de acord cu dl Tudor care spune ca politia va propune NUp si parchetul va tine cont de asta. Politia nu poate sa propuna NUp fiindca exista aceste zile de ingrijiri medicale si plangerea prealabila a persoanei vatamate. Dar nu vreau sa stau acum sa declansez polemici pe tema invatatului inainte de a deschide gura!
Ideea este ca nu vei face inchisoare niciodata pentru o astfel de fapta dar poti foarte bine sa fii condamnat cu suspendare sau sa primesti o amenda penala , caz in care ti SE ANULEAZA PERMISUL DE CONDUCERE!!! Si daca se intampla acest lucru , greu , foarte greu vei mai putea sa iti iei altul! Verifica si o sa te convingi!
bobykremer a scris:

buna, eu mi-am recunoscut vina la politie, dar domnul a depus plangere penala impotriva mea ptr. vatamare corporala din culpa. Ne-am intalnit ptr.o intelegere amiabila, dar domnul mi-a spus ca daca nu ii dau suma de 5000euro va face tot posibilul sa obtina de la IML cat mai multe zile de ingrijiri medicale peste cele 12-14 cate i-au fost date initial. Eu nu am posibilitatea sa ii dau aceasta suma de bani, si el nu accepta o suma mai mica. In cazul deeciziei instantei de a-l despagubi, cine va suporta aceasta despagubire eu sau RCA-ul?

RCA-ul va plati tot, asa ca nu are rost sa ii dai nici o suma de bani. Si daca v-a zis ca incearca sa obtina mai multe zile de ingrijiri medicale prin alte metode, acest lucru constituie infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala din culpa gabigheo gabigheo In luna octombrie 2010 am avut un accident de circulatie soldat cu vatamare corporala din culpa, mai precis conduceam un autoturism si din motive pe care nu le ... (vezi toată discuția)
Caruta nesemnalizata Daniel71919 Daniel71919 Aseara am avut un accident intrand intr-o caruta nesemnalizata, avea doar un numar de inmatriculare pe care politistul il considera semnalizare pe timp de ... (vezi toată discuția)
Tentativa de musamalizare accident auto cu victima GeorgeMAXIM GeorgeMAXIM Buna ziua, Ieri dupa-amiaza mama mea a fost implicata pasiv intr-un accident auto. Unei masini care se deplasa cu viteza i-a explodat un pneu si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)