avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara
In septembrie am depus cererea de divort, am luat un avocat sa ma reprezinte (eu nefiind in tara) ,sunt separata de 8 ani de el,pana aici tt ok.mi sa spus chiar daca nu se prezenta se merge inainte pt ca dupa 8 ani se desface automat divortul., acum dupa ce el nu sa presentat avocatul trebuie sa intocmeasca altre citatii (una si la politia de unde locueste el) si un altra , ce costa alti bani. Imi poate spune cineva cum se procedeaza si daca dupa tt aceste hartii puse la dosar e la ultimul termen se termina sau ce se inrampla,.
E cine plateale taxele de proces.
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:51, 17 Ianuarie 2018
Conform art.453 c.pr.civ. partea care pierde procesul, la cererea partii care a castigat, va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Deoarece sotul dvs. nu s-a prezentat la proces, este normal a se face verificari cu privire la locuinta acestuia pentru a se putea indeplini, d.p.d.v. legal procedura de citare.
Dupa indeplinirea procedurii de citare se trece la judecata cauzei. Solicitati toate aceste detalii de la avocatul dvs. care va reprezinta!
Instanta trebuie sa aibe garantia ca la domiciliul /resedinta indicata de dvs pt a fi citat sotul acesta si locuieste in realitate.Daca acesta nu mai locuieste la adresa indicata.locuieste fara forme legale,este plecat la munca in strainatate instanta dispune uefectuarea unor demersuri la evidenta populatiei etc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi de divort puffy_25 puffy_25 Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)
Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)
Neprezentare parat in proces de divort si custodie Aspop Aspop Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt consecintele faptului ca, paratul, intr-un proces de divort si custodie minori, nu se poate prezenta la proces, pentru ... (vezi toată discuția)