avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... neprezentare parat in proces de divort si custodie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

neprezentare parat in proces de divort si custodie

Buna ziua,

As vrea sa stiu care sunt consecintele faptului ca, paratul, intr-un proces de divort si custodie minori, nu se poate prezenta la proces, pentru ca este plecat din tara pe termen lung. Instanta poate decide, in absenta sa si a faptului ca nu il reprezinta un avocat, sa acorde mamei copiilor custodia totala?
Este obligatoriu ca paratul sa fie reprezentat de un avocat in proces sau se poate judeca in lipsa? Membrii familiei paratului pot fi citati in instanta si astfel prezenta lor sa poata cantari pozitiv in decizia instantei legata de cererea de custodie totala inaintata de mama copiilor? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Aspop, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:03, 24 Noiembrie 2015
Dacă îl judeca în lipsa mama copilului are șanse bune sa obțină custodie exclusiva dar numai dacă știe sa se judece.
Depinde foarte mult cum începe procesul.

Ca sa nu poată obține custodie Unica Mama, tatăl parat își poate angaja avocat ca sa o încurce.
Trebuie propuse și administrate probe în apărare.
Nu este nici o problemă dacă nu se prezintă câtă vreme procedura este îndeplinită. Știți unde locuiește pârâtul? Aveți clar nevoie de un avocat deoarece se pare că problema la dvs ține de îndeplinirea procedurii de citare.
In functie de locul citarii tatal isi poate manifesta vreo intentie de aparare la proces sau nu.
Este un aspect esential citarea daca mama doreste sa se judece pe custodie exclusiva deoarece citarea trebuie bine gandita.
Daca mama isi va angaja avocat acesta trebuie sa caute sa o faca inteligent pentru a nu avea probleme legate de procedura dar in acelasi timp sa reuseasca sa si profite de citare.
Daca citarea este prost facuta se va prelungi insa procesul...si apoi, dupa cum se spune ca, ceea ce incepe prost se termina si mai prost se va adeveri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paratul nu se prezinta la proces andreipotorac andreipotorac Buna seara, Avem un proces in derulare, in care paratul nu s-a prezentat niciodata si nici nu si-a angajat un avocat sa il reprezinte. Si au fost mai multe ... (vezi toată discuția)
Proces divort cu minori - avocat din oficiu pentru parat ayleena ayleena Buna seara, Am facut o cerere de divort, din culpa exclusiva a paratului. Sotul nu se prezinta la termene (2, pana in prezent), nici macar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu copilul dupa divort ? AliceW AliceW Buna ziua ! Am o problema . Sa zicem ca doi parinti au divortat , iar acum se judeca pentru custodia copilului . Mama vrea custodia totala si vrea sa ... (vezi toată discuția)