avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Paratul nu se prezinta la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Paratul nu se prezinta la proces

Buna seara,

Avem un proces in derulare, in care paratul nu s-a prezentat niciodata si nici nu si-a angajat un avocat sa il reprezinte. Si au fost mai multe termene, care s-au judecat in lipsa acestuia.

Procedura de citare a fost indeplinita legal (a semnat personal pt mediere, a primit citatiile la adresa confirmata, am confirmat la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor ca nu s-a mutat).

Ce poate urmari acest individ, si ce pot sa fac pentru a preveni asta?



Multumesc anticipat,
A.
Procesul se poate judeca si in lipsa lui, pe dvs nu trebuie decat sa va intereseze sa convingeti judecatorul sa va dea dreptate prin probele pe care le propuneti si le administrati.
Desigur, dar eu intreb daca exista un detaliu in lege, ceva ce paratul poate urmari, ca la finalul procesului, dupa decizie, sa incerce sa cauzeze sicane.
Daca spuneti ca afost citat legal la adresa de domiciliu in principiu nu ar trebui sa fie probleme.
Multumesc pentru raspuns. Citarea sa legala la domiciliu s-a indeplinit astfel:

Pârâtul a fost citat astfel:
- la convocarea privind avantajele medierii acesta a semnat personal;
- la data de 12.3.2014, factorul postal menționează în dovada de indeplinire a procedurii de citare: ”destinatarul este absent, documentele au fost depuse la cutia postala”; în aceeași mod s-a efectuat comunicarea actelor procedurale la 17.4.2014 și 16.5.2014, la adresa sa din XX.

Având în vedere că factorul postal nu a consemnat că acesta s-ar fi mutat, nu mai locuiește la adresă, a decedat sau alte asemenea, judecătorul consideră procedura de citare legal îndeplinită și continuă judecarea procesului.
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
andreipotorac, utilizator
Probabil ca nu vrea sa dea ochii cu dvs. Nu va afecteaza cu nimic faptul ca nu se prezinta la termenele de judecata. Din contra, daca nu are nici avocat care sa-l reprezinte, si nu vine nici personal, asta inseamna ca nu prea se poate apara, decat, eventual prin inscrisuri, daca instanta le-a acceptat ca proba.

Alte discuții în legătură

Parat refuza primirea citatiei Gina_N Gina_N Buna ziua, Daca intr-un proces de divort si custodie copil, paratul (domicilat in strainatate, cetatean strain) refuza primirea citatiei prin posta, ... (vezi toată discuția)
Chemarea la sedinta de informare - procedura tehnica tatutzul tatutzul bun gasit intrebarea 1: pentru chemarea paratului la sedinta de informare, care este procedura tehnica ce trebuie urmata? intreb aceasta deoarece, in ... (vezi toată discuția)
Divort valioloi valioloi daca unul din soti a intentat divort,nu au copii minori dar celalalt sot nu s-a prezentat la prima infatisare si presupunem ca nu se va prezenta in continuare ... (vezi toată discuția)