avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

daca unul din soti a intentat divort,nu au copii minori dar celalalt sot nu s-a prezentat la prima infatisare si presupunem ca nu se va prezenta in continuare deoarece nu e de acord cu divortul cat timp va dura divortul si cum trebuie sa procedeze cel care a intentat divortul ca sa se incheie favorabil?
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 10:14, 5 Ianuarie 2013
Cand instanta va constata ca paratul a fost legal citat, va trece la judecata, se va judeca in lipsa.
Reclamantul trebuie sa dovedeasca motivele de divort. Neprezentarea paratului nu influienteaza continuarea procesului. Important este ca procedura de citare sa fie legal indeplinita.
Sotul parat nu este obligat sa vina in instanta, iar asta este in avantajul reclamantului.Durata procesului depinde si de reclamant, de cum isi dovedeste cererea. Intai trebuie sa dovedeasca faptul ca adresa paratului este cea reala, pentru ca instanta sa treaca la administrarea probelor. Daca totul e facut cum trebuie, cam in 2 termene ar trebui sa se finalizeze dosarul!
Teoretic procesul se poate finaliza in 2 termene de judecata daca paratul nu face tot felul de trucuri.
Dar va trebui sa dovediti ceea ce ati scris in actiunea de divort.
Daca nu dovediti se va respinge actiunea de divort cu consecinta de a ramane casatoriti in continuare si fara a mai putea uza cu alta ocazie de motivele pe care le-ati invocat dar nu le-ati dovedit.
Important este ca procedura de citare cu paratul sa fie legal indeplinita , iar dvs. in calitatea de reclamant sa propuneti si sa administrati probe ( inscrisuri si martori ), din care sa rezulte imposibiliatea continuarii casatoriei si prin urmare temeinicia motivelor de divort.
Practic la termenul in care procedura de citare este legal indeplinita puteti propune probele , iar la urmatoarul le administrati si incheiati "povestea".
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Paratul nu se prezinta la proces andreipotorac andreipotorac Buna seara, Avem un proces in derulare, in care paratul nu s-a prezentat niciodata si nici nu si-a angajat un avocat sa il reprezinte. Si au fost mai multe ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces de divort elenalili elenalili As vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu te prezinti la procesul de divort intentat fara motiv de partener. Au fost 2 citatii la care nu s-a prezentat din ... (vezi toată discuția)
Divort alexandra_iuhas alexandra_iuhas As vrea sa stiu si eu in cat timp se poate finaliza un divort daca unul dintre parteneri nu este prezent? Si cat timp am la dispozitie dupa terminarea ... (vezi toată discuția)