avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neprezentare proces de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neprezentare proces de divort

As vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu te prezinti la procesul de divort intentat fara motiv de partener. Au fost 2 citatii la care nu s-a prezentat din cauza ca nu doreste divort.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:24, 2 Ianuarie 2010
administrati proba cu martori si solicitati desfacerea casatoriei din vina exclusiva a paratului.
deci veti divorta indiferent daca paratul se prezinta sau nu la proces
Buna ziua. Daca paratul nu s-a prezentat la 2 termene, procesul poate continua insa, trebuie ca instanta sa constate faptul ca el a fost legal citat. S-ar putea ca instanta sa ceara reclamantului sa aduca dovada citarii paratului si prin alte mijloace , cum ar fi cazul in care adresa paratului nu este cunoscuta sau acesta este plecat in strainatate.
In principiu insa, important este ca reclamantul sa se prezinte, personal sau prin avocat , la primul termen este foarte important , fiindca daca nici reclamantul nu se prezinta , s-ar putea ca cererea de divort sa fie respinsa.
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Lipsa paratului, legal citat, personal sau prin reprezentant, in fata instantei de divort nu conduce la respingerea actiunii.
Lipsa reclamantului din procesul de divort insa, va conduce la respingerea actiunii ca nesustinuta, exceptie facand cazurile prevazute de art. 614 C.pr.civ.
Respingerea oricarei actiuni, nu numai a celei de divort, indiferent ca paratul se prezinta sau nu in fata instantei, va avea loc atunci cand pretentiile invocate de reclamant nu vor fi dovedite. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Divort samalo12 samalo12 ce se intampla daca una din parti nu se prezinta la prima infatisare de divort? (vezi toată discuția)
Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)