Buna ziua!
Vreau sa-mi fac un certificat profesional
European pt a munci in Irlanda pe meseria Fizioterapeut.
Nu am inteles un subpunct la un act pe care trebuie sa-l am la dosar si anume la experiența profesională ei spun:
"Dacă proveniți dintr-o țară în care profesia sau formarea dumneavoastră nu este reglementată, un document care să ateste faptul că, în ultimii 10 ani, v-ați exercitat profesia cu normă întreagă timp de 1 an (sau pe o perioadă echivalentă, în cazul în care lucrați cu normă parțială) și care să menționeze clar activitățile profesionale respective. Aceste acte doveditoare pot include un certificat eliberat de o autoritate competentă, o adeverință de salariat, fișe de salariu sau alte documente relevante, cu condiția ca acestea să identifice în mod clar activitățile în cauză."
In Irlanda pe site-ul oficial al Cardului Profesional European ei spun asa:
"3. "(en) A copy of any proof of professional experience, which clearly identifies the professional activity exercised
Informații suplimentare (en) If submitting references, please provide the following:
• Name, Title and Contact Details of the Employer;
• The nature of relationship to any referee;
• Details of the position held, the types of services provided, the area of work and the
professional activities exercised.
Certified copies required."
Eu nu mai lucrez din luna Noiembrie 2017 si acum ce act as putea aduce sa ma încadrez aici?
Va mulțumesc mult pt ajutor.
Puteti solicita documente de la firmele pentru care ati lucrat pana in noiembrie 2017, citez din mentiunea dvs. ".... o adeverință de salariat, fișe de salariu sau alte documente relevante, cu condiția ca acestea să identifice în mod clar activitățile în cauză.", daca ati lucrat continuu timp de 1 an la respectiva firma cu program de 8 ore/ zi sau pentru o perioada corespunzatoare unui an intreg daca ati lucrat cu program redus, sub 8 ore/ zi (expl 2 ani daca ati lucrat cu program de 4 ore/ zi).
La fise de salariu pot intra fluturasi cu venituri lunare sau state de plata. La alte documente poate intra contract individual de munca, fisa de post/ atributii de serviciu/ proceduri.
Daca ati lucrat in nume propriu, ca PFA, II, cred ca puteti depune copii dupa declaratii fiscale, anuale, inregistrate la fisc si proceduri proprii (conforme cu normele in vigoare).
In Romania profesia de fizioterapeut este reglementata in COR si personal inteleg ca nu ar fi nevoie de alte documente, in afara de diploma, care sa ateste meseria pe care o aveti.