avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general credit si amortizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

credit si amortizare

buna ziua,
in cazul in care am luat un credit pe 7 ani pentru achizitie masina , iar amortizarea se face in 4 ani se pot deduce in continuare ratele pentru masina???

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 14:35, 16 Octombrie 2009
ardnaxela a scris:

buna ziua,
in cazul in care am luat un credit pe 7 ani pentru achizitie masina , iar amortizarea se face in 4 ani se pot deduce in continuare ratele pentru masina???

Va multumesc,


Cheltuieli deductibile sunt: amortizarea si dobanda la credit nu rata creditului.
Care rate? Ratele de credit?
Acestea nu se deduc, rata se inreg in ct 1621 "Credite bancare pe termen mediu si lung" si diminueaza creditul initial. Dobinda si eventualul comision se trec pe cheltuieli si sunt deductibile in totalitate daca creditul este acordat de o institutie financiara si in limita din CF (art 23) daca nu este de la o institutie financiara. Cele de mai sus se fac pe toata perioada de acordare a creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile ContSters170028 ContSters170028 Buna ziua, Am nevoie si eu de ajutorul vostru. Am cumparat un sediu pentru firma, am facut credit bancar. Cum inregistrez in contabilitate rata? banca isi ... (vezi toată discuția)
Reducerea profitului cristian.turturean cristian.turturean buna ziua. apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a-mi da cel mai bun sfat pentru a reduce baza de calcul pentru impozitarea venitului inregistrat de ... (vezi toată discuția)
Linie credit transformata in credit cu rata lunara Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am avut o linie de credit care se va transforma in credit cu rate lunare pe o durata de 48 luni ? Care este inregistrarea contabila in ce cont ... (vezi toată discuția)