avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa platesc, sa nu platesc? .....pot contracara in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa platesc, sa nu platesc? .....pot contracara in vreun fel?

Intampin probleme cu firma de servicii apa-canal :(. In 2007 am plecat temporar din localitate, in scopul efectuarii unor studii. La momentul respectiv am informat printr-o adresa firma locala de servicii apa-canal cu privare la acest aspect, in ideea de a un mai factura servicii la domiciliul meu. Eu pana la momentul respectiv plateam serviciile firmei respective in sistemul pausal, intrucat un am avut montate apometre.
Lucrurile s-au compicat, pt. ca se pare ca am fost singurul necontorizat pe scara blocului. Au existat de-a lungul acestei perioade pierderi inerente de apa la nivelul scarii blocului (WC- probabil si la mine), consumuri necontorizate la nivelul colocatariilor, insa contorizate la bransamentul de intrare a apei in scara. Ca urmare a acestui fapt, firma de apa-canal, a considerat de cuviinta sa-mi factureze mie toata cantitatea de apa (condominiu) rezultata din: total consum apometru intrare scara bloc- total consum colocatari contorizati....eu fiind singurul necontorizat. Pe facturi nu mai apare nr. persoane (1) – sistem pausal (in urma informarii despre plecarea temporara a mea din localitate), insa apre condominiu.
Eu cu firma respectiva nu am semnat niciun contract de prestari servicii (firma a preluat aceste prestatii prin externalizarea serviciilor de catre Primarie, cu ceva ani in urma, si nu am avut niciodata vreun contract privind aceste servicii), neexistand asociatie de locatari la bloc. In prezent am montat apometre si nu pot sa platesc facturile curente....pt. ca sunt conditionat de asa zisele restante.....care trebuiesc platite inainte.
Mentiuni: pe facturi de-a lungul celor 2 ani apar: servicii apa-canal condominiu, cantitati cuprinse intre 8 m3 si 25 m3/ luna. Valoarea se ridica la cateva miloane (inclusiv penalitati de neplata la scadente). Primesc mai mereu somatii cu debransarea daca nu platesc aceste restante. Apometrele le-am montata luna acesta .......... sunt curios daca mai apare consum in condominu si dupa contorizarea mea....macar as putea sa mai argumentez incarcarea injusta a facturilor catre mine.
Cum ma sfatuiti sa procedez ? Se pare ca firma, in prima faza planuieste sa ma debranseze, ulterior actiune in judecata pt. recuperare creante. In acest caz logic ar trebui sa platesc, .........evit si cresterea penalitatilor, dar ma deranjeaza notiunea de condominiu, 100% consum incarcat la mine. Neavand contract de prestari servicii cu firma ......nu vad pe ce baza ma poate actiona in judecata..???:-/
Cel mai recent răspuns: Tamo , utilizator 16:45, 11 Martie 2021
Va sugerez sa luati cu dv toate documentele ce le aveti referitor la apa ( facturi, notificari, chitante) si eventual documente care demonstreaza ca ati fost plecat (pasaport, declaratie vecin la care poate ati lasat cheile, etc) si sa mergeti la sediul furnizorului.
Incercati sa vorbiti cu juristul, directorul, inginer sef sau alte persoane din conducere. Solicitati sa reanalizeze problema, sa refaca acele calcule si sa platiti eventual un consum mai mic ce ar fi rezultat din pirderi normale si o parte din facturile cu alte servicii ce vi se solicita acum.
Incercati sa negociati, sa se scada din sume, sa se esaloneze, etc.
Succes!
@dabypop
Locuiti intr-un imobil cu mai multi locatari, inteleg. Este o casa la curte sau bloc?
Am precizat in mesaj...este vb. de scara bloc.
Va multumesc pt. sugestii !
Aveti contract, Dv. personal, separat cu furnizorul de apa?
Am mai citit o data mesajul Dv. si vad ca spuneti ca nu aveti contract separat. Si atunci de ce ati anuntat la firma ca lipsiti si nu la asociatie?
Daca nu aveti contract cu firma...cum sa va dea aceasta in judecata?
De ce nu luati legatura cu conducerea asociatiei sa va lamuriti?
Cine citeste apometrele celorlalti locatari?
Cine face listele de intretinere?
Cred ca nu prea sunteti lamurit ce se intampla in blocul Dv. ca asa balamuc n-am mai intalnit de mult timp
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)
Gestionare diferente apa la asociatie tomasso tomasso Diferenta rezultata intre consumul de a. c.din factura furnizor si consumul declarat de proprietarii apartamentelor cu apometre (69 din totalul de 70 un singur ... (vezi toată discuția)