Intampin probleme cu firma de servicii apa-canal :(. In 2007 am plecat temporar din localitate, in scopul efectuarii unor studii. La momentul respectiv am informat printr-o adresa firma locala de servicii apa-canal cu privare la acest aspect, in ideea de a un mai factura servicii la domiciliul meu. Eu pana la momentul respectiv plateam serviciile firmei respective in sistemul pausal, intrucat un am avut montate apometre.
Lucrurile s-au compicat, pt. ca se pare ca am fost singurul necontorizat pe scara blocului. Au existat de-a lungul acestei perioade pierderi inerente de apa la nivelul scarii blocului (WC- probabil si la mine), consumuri necontorizate la nivelul colocatariilor, insa contorizate la bransamentul de intrare a apei in scara. Ca urmare a acestui fapt, firma de apa-canal, a considerat de cuviinta sa-mi factureze mie toata cantitatea de apa (condominiu) rezultata din: total consum apometru intrare scara bloc- total consum colocatari contorizati....eu fiind singurul necontorizat. Pe facturi nu mai apare nr. persoane (1) – sistem pausal (in urma informarii despre plecarea temporara a mea din localitate), insa apre condominiu.
Eu cu firma respectiva nu am semnat niciun contract de prestari servicii (firma a preluat aceste prestatii prin externalizarea serviciilor de catre Primarie, cu ceva ani in urma, si nu am avut niciodata vreun contract privind aceste servicii), neexistand asociatie de locatari la bloc. In prezent am montat apometre si nu pot sa platesc facturile curente....pt. ca sunt conditionat de asa zisele restante.....care trebuiesc platite inainte.
Mentiuni: pe facturi de-a lungul celor 2 ani apar: servicii apa-canal condominiu, cantitati cuprinse intre 8 m3 si 25 m3/ luna. Valoarea se ridica la cateva miloane (inclusiv penalitati de neplata la scadente). Primesc mai mereu somatii cu debransarea daca nu platesc aceste restante. Apometrele le-am montata luna acesta .......... sunt curios daca mai apare consum in condominu si dupa contorizarea mea....macar as putea sa mai argumentez incarcarea injusta a facturilor catre mine.
Cum ma sfatuiti sa procedez ? Se pare ca firma, in prima faza planuieste sa ma debranseze, ulterior actiune in judecata pt. recuperare creante. In acest caz logic ar trebui sa platesc, .........evit si cresterea penalitatilor, dar ma deranjeaza notiunea de condominiu, 100% consum incarcat la mine. Neavand contract de prestari servicii cu firma ......nu vad pe ce baza ma poate actiona in judecata..???:-/
Buna ziua .Si eu intampin probleme cu Acilfov (Apa si canal Ilfov.Am cumparat un apart in Bragadiru in 2014.Am facut contractul la notariat fostul proprietar achitand facturile restante la utilitati si declara in contract ca sunt achitate .Merg la apa canal sa fac contractul cu ei ptr ca pusesem si apometre fara sa ma mut inca ptr ca treb renovat.Ei ma pun sa platesc niste facturi din 2013 cu toate ca nu mi se cuveneau ..500 de roni .Apoi plec din tara 11 luni cu cerere facuta ,si cand vin ma mai trezesc cu 500 de lei de plata .Merg la caserie le explic fac o cerere din nou sa spun ca nu am locuit cu poze dupa apometre etc .Nu-mi accepta directorul imi zice sa fac sesizare .Fac sesizare trimit email-uri cu poze dupa apometre dupa contracte chitante etc .nu primesc nici un raspuns doar ma suna o doamna care zice sa o contactez pe wathapp si sa-i trimit poze acolo ... Mai platesc iarasi facturi si jar o iau de la capat .Acum nu sunt in tara am anuntat ca plec administratorul fiind vecinul meu vede cand vin si plec a confirmat si iar imi vin facturi de 50 roni si 150 deja sunt 790 de lei dar eu sunt plecata...Dati-mi un sfat va rog