avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebare pensie de boala si varsta si consecinte
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebare pensie de boala si varsta si consecinte

Buna ziua,
Mama colegului meu are urmatoarea situatie: are 51 de ani, 28 ani vechime. Momentan e in somaj, a lucrat tot cu minim pe economie in cartea de munca. Are o problema de sanatate care o impiedica sa isi faca meseria mai departe, si ar avea dreptul sa iasa in pensie de boala. Am urmatoarele intrebari:

1. Locuieste intr-un orasel, nu resedinta, si acolo la comisie i s-a vorbit urat (era nervoasa doamna) si nu mai vrea sa se intoarca. Poate sa isi faca dosarul direct in resedinta de judet, sarind peste orasel?

2. Daca iese acum la pensie de boala, cand va avea varsta pentru pensie definitiva, o va afecta, va avea pensie mai mica? (caz in care ar prefera sa isi caute una lt servici decat meseria ei, pe care sa il poata face)

Va multumesc pentru lamuriri!

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipată 010101 010101 Mama mea, in varsta de 58 de ani, s-a dus în vara la casa de pensii si a cerut pensionarea anticipată. După vreo 3 luni i-a sosit acasa o decizie prin care ... (vezi toată discuția)
Pensie asimilata la gr 2 de invaliditate ContSters384258 ContSters384258 Sunt nascuta pe 28 iunie 1959. Am lucrat intr-o intreprindere,pana in 1989. M-am pensionat pe caz de boala gradul 2.Pe decizia pentru pierderea cap. de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala - rog raspuns urgent! iulia_is iulia_is Buna ziua, va scriu in speranta ca se va gasi cineva in masura sa imi raspunda. Este vb de mama mea in varsta de 51 de ani, cu 31 de ani de munca, din care 5 ... (vezi toată discuția)