avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica

Buna ziua, am un cumnat care locuieste impreuna cu socrii mei. De o buna perioada buna de timp, pe fondul consumului de alcool, acesta sparge, rupe isi bate concubina iar la interventia socrilor mei de a o apara lucrurile se agraveaza mai tare.. Reclamatiile la politie nu au avut niciun rezultat, raspunsul celor de la postul de politie fiind ca nu are ce sa-i faca.
Oare nu exista nicio posibilitate sa-l facem sa inceteze aceste scandaluri pana nu se intimpla ceva mai grav.
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 20:27, 18 Ianuarie 2018
Victimele violentei in familie pot solicita instantei ca, in scopul inlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie, prin care sa se dispuna, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre obligatii sau interdictii prevazute in mod expres de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.
Exista posibilitatea formularii unei cereri adresate instantei de judecata in vederea obtinerii unui ordin de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neîntelegere cu fiul vitreg ContSters304247 ContSters304247 Acum 30 de ani, când m-am recăsătorit, noua soție a venit și cu un copil de 3 ani, care i-a fost încredințat spre creștere și ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie, conditii de admisibilitate 2cool4school 2cool4school Buna seara, puteti sa-mi spuneti ,va rog, care sunt conditiile de admisibilitate pentru instituirea unui ordin de restrictie? (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie ioana_livia ioana_livia buna ziua,as dori sa aflu metoda prin care pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane..ce demersuri sunt necesare? multumesc (vezi toată discuția)