avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot lua prenatal daca nu am 12 luni lucrate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot lua prenatal daca nu am 12 luni lucrate

Buna seara, am si eu o intrebare , eu m-am angajat in aprilie 2017 si urmeaza sa nasc in aprilie 2018 , sunt in saptamana 26 de sarcina , intrebarea mea este: pot sa intru in prenatal daca nu am 12 luni lucrate ? Am auzit fel si fel de pareri , va multumesc

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:34, 18 Ianuarie 2018
OUG 158/2005:

Art. 7 Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) -d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Art. 2. - (1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;

Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate si incapacitatea temporara de munca ContSters74711 ContSters74711 Este concediul de maternitate un concediu pt incapacitate temporara de munca? Veniturile pe care le-am obtinut din contract de mandat din asigurari in ... (vezi toată discuția)
Prenatal pentru doar 6 luni Georgestanciu67 Georgestanciu67 Se poate lua prenatal pentru doar 6 luni lucrate inainte de nastere? (vezi toată discuția)
Prenatal lauritalaurita lauritalaurita in cadrul celor 12 luni lucrate anterior sarcinii, se pot incrada si cele doua luni de concediu prenatal? (10 luni plus 2 luni prenatal) Multumesc anticipat (vezi toată discuția)