Buna seara, am si eu o intrebare , eu m-am angajat in aprilie 2017 si urmeaza sa nasc in aprilie 2018 , sunt in saptamana 26 de sarcina , intrebarea mea este: pot sa intru in prenatal daca nu am 12 luni lucrate ? Am auzit fel si fel de pareri , va multumesc
OUG 158/2005:
Art. 7 Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) -d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Art. 2. - (1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale; c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
Prenatal
lauritalaurita
in cadrul celor 12 luni lucrate anterior sarcinii, se pot incrada si cele doua luni de concediu prenatal? (10 luni plus 2 luni prenatal) Multumesc anticipat (vezi toată discuția)