avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venit persoana
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venit persoana

O persoană fizică (nu PFA), în iulie 2017 primeşte din străinătate o sumă de bani, nu este venit cu formă de continuitate, deci nu e activitatea independentă, nu este plătită nicăieri nicio taxă, nu e din UE venitul.
Baza este un contract de neconcurenţă (adică persoana se angajează să nu lucreze în acea direcţie specificată în contract).
Se poate încadra venitul la despăgubiri (persoana va pierde nişte sume mari de bani nelucrând în acea direcţie, de aceea şi primeşte acei bani) sau la sponsorizări?
Aş dori, dacă se poate, să se specifice pe literă de lege ce înseamnă sponsorizare şi ce înseamnă despăgubire deoarece mi-aş putea susţine astfel punctul de vedere în faţa ANAF în cazul în care voi putea susţine acest venit din surse neidentificate (zic eu) ca neimpozabil şi pentru care nu se depun declaraţii (art. 62, art. 117 din Codul fiscal).
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: eli14 , utilizator 20:26, 18 Ianuarie 2018
Definitia sponsorizarii sau ce a despagubirii ? - GOOGLE !!!
Mulţumesc! Voiam textul legii. N-aţi citit întrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Suma platita si neimpozabila rugby15 rugby15 Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca o Asociatie infiintata pe Legea 26 / 2000 poate sa plateasca din fondurile proprii , sume de bani catre diverse persoane ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare mediator Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot primi ca mediator in contul biroului(in banca) sponsorizare o suma de bani? Se impoziteaza suma sponsorizata? ce regim ar avea? (vezi toată discuția)