avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Sponsorizare mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Sponsorizare mediator

Buna ziua,
Pot primi ca mediator in contul biroului(in banca) sponsorizare o suma de bani?
Se impoziteaza suma sponsorizata? ce regim ar avea?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 15:34, 7 Noiembrie 2013
SPONSORIZAREA reprezinta actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre beneficiarul sponsorizarii.

Beneficiarul sponsorizarii poate fi orice persoana juridica de utilitate publica, cu sediul in Romania, care desfasoara sau urmeaza sa desfasoare o activitate cu caracter direct umanitar, filantropic, cultural, artistic, educativ, stiintific, religios, sportiv sau care este destinata protectiei drepturilor omului si educatiei civice ori calitatii mediului inconjurator.

Sumele si bunurile materiale primite din sponsorizare sunt scutite de plata impozitului pe venit.

Parerea mea este ca biroul de mediator nu poate fi beneficiar al sponsorizarii.
Multumesc, atunci sub ce forma se pot vira bani de la o persona fizica/juridica bani in contul biroului, ma refer aici ca sprijin financiar pt desfasurarea activitatii aflata la inceput.
imprumut? donatie>?
Pentru cheltuielile facute in acest scop veti face facturile/chitantele cu datele biroului de mediator si le veti achita din banii personali, urmand ca in momentul in care veti incepe sa aveti incasari sa recuperati sumele respective. Va doresc succes!

In contul bancar deschis pentru biroul de mediator veti depune o suma initiala mai mica sau mai mare daca doriti sa faceti cheltuielile direct din cont si nu in numerar. Pe mine nu m-a intrebat banca de unde provin acei bani initiali, iar la acel moment nu aveam incasari, erau banii mei "pe persoana fizica" (sic!) :D
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
mediator_comeaga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare GEORADU1971 GEORADU1971 cum pot beneficia de o sponsorizare pentru achizitionarea de proteze auditive pentru un copil minor,prin contract de sponsorizare sau de mecenat ? M-i s-a ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare AlexT. AlexT. Un SRL poate primi o sponsorizare de la alt SRL?...Acest srl este pe profit..are vre-o legatura? (vezi toată discuția)
Donatie ella2389 ella2389 Am nevoie urgent sa stiu daca donatiile sunt impozitate in vreun fel...in speta in care o firma doneaza o suma de bani unei persoane cu dizabilitati? Va rog ... (vezi toată discuția)