Care este temeiul legal potrivit caruia administratorul unui SRL raspunde cu bunurile personale, cu exceptia admiterii unei asemenea cererei in justitie?Adica, in cazul in care nu s-a pornit o asemenea actiune se pot executa bunurile personale?
1. In cazul in care a-ti emis B.O. avalizate in nume personal.
2. A-ti semnat contracte de fidejusiune sau contracte in care erau inserate clauze prin care va obligati in solidar cu societatea sa garantati indeplinirea obligatiilor asumate de catre societate.
3. In baza Legii 85/2006 in conditiile in care se face dovada ca sunteti vinovat pentru ajungerea societatii in stare de insolventa.
Nu, nu se poate trece la executare fara a se intenta o actiune si fara a se obtine un titlu executoriu in acest sens (cu exceptia contractelor bancare , fiind executorii de drept). Cine va ameninta cu asta o face doar pt intimidare!
Actiunea in raspundere impotriva administratorului este una dificil de sustinut...de demonstrat...intr-adevar, cum spune si dl. Mihail, fie trebuie ca dvs sa fi emis un bilet la ordin avalizat in nume personal si in cazul oricaror alte acte prin care societatea dumneavoastra s-a obligat iar dvs in solidar cu aceasta v-ati angajat sa aduceti la indeplinire obligatiile contractuale.
Chiar si in caz de insolventa, este destul de greu de demonstrat ca dvs va faceti vinovat de starea de insolventa a societatii (tre sa reiasa din contabilitate ca ati facut plati catre anumiti furnizori in dauna altora si in dauna societatii,...sau ca ati insusit in nume propriu bunuri ale societatii, etc.).
Nu cred ca e cazul dvs cel cu insolventa, astfel ca poate ne explicati mai clar ce obligatie aveati si a carei executare nu ati implinit-o.
Ati inteles gresit, nu eu sunt administratorul, eu in calitatea de creditor am de recuperat de la o societate care nu are prea multe, iar din bunurile societatii nu pot sa-mi acopar creanta, ce pot sa fac, ca sa raspunda si administratorul cu bunurile proprii?
Multumesc.
Chiar daca sunteti sau nu administrator, tot raspunsurile de mai sus raman valabile pt curiozitatea dumneavoastra:((
Pana demonstreaza un creditor ca un debitor a fost de rea -credinta, pana reiese din contabilitate ca acesta a facut plati sau nu, in frauda unor alti creditori, sau a incheiat acte care nu erau necesare societatii, dar care au condus la insolventa acesteia....e f. greu...mai degraba ati avea sanse de reusita in cazurile prezentate mai sus, expuse f. punctual de dl. Mihail !
Sume neclare
ONU EMIL
Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)