avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA

O firma de expeditii internationale marfa, aflata in dificultate financiara, apeleaza la o alta firma similara pentru un imprumut in vederea continuarii activitatii. Imprumutul este contractat si concretizat, dar nu prin transferul unei sume ci prin plata de catre imprumutator a unor furnizori ai firmei in dificultate, toate platile fiind efectuate in baza unor documente legale (facturi catre firma imprumutata, anexe justificative) si includeau TVA. Intre timp firma imprumutata a falimentat iar intrebarea este daca pentru firma care a acordat imprumutul contractat si care nu are facturile achitate pe numele sau, exista vreo posibilitate sa-si recupereze TVA-ul achitat la platile furnizorilor firmei imprumutate. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Conditie livrare ex works - marfa nu a mai ajuns la cumparator - cine raspunde? ContSters159316 ContSters159316 transport international de marfuri- livrare ex works- transportator angajat de cumparator. intrucat vanzatorul nu a intocmit corect docum CMR - marfa a fost ... (vezi toată discuția)
Calcul tva cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua! Doresc să infiintez o firma tip casa de expediție pe transporturi naționale și internaționale de camioane și aș avea o întrebare în ceea ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la srl addrianno addrianno Buna ziua, Am si eu o intrebare.In urma cu 3 ani am imprumutat firma mea cu aprox 35000 eur.In toti acesti ani am amortizat din suma aprox 14000 de eur deci ... (vezi toată discuția)