avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Recuperare imprumut de la SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Recuperare imprumut de la SRL

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.In urma cu 3 ani am imprumutat firma mea cu aprox 35000 eur.In toti acesti ani am amortizat din suma aprox 14000 de eur deci am ramas cu valoare de 21000.Anul acesta am vandut afacerea(teren sintetic de fotbal) insa fara firma si am emis factura pe bunurile mobile ale firmei in valoare totala de 43000 euro(tva inclus).Intrebare...daca eu vreau sa imi recuperez suma cu care am imprumutat firma cum se procedeaza..Platesc impozit pe profit.Si din suma totala incasata se scade valoarea ce mai era de amortizat si apoi se plateste impozit pe profit sau nu???Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: addrianno , utilizator 18:30, 7 Iulie 2011
Cred ca nu v-ati exprimat foarte clar. In primul rand, imprumutul nu se amortizeaza.
Suma imprumutata nu se impoziteaza.Ea se scoate din registrul de casa (daca aveti bani cash), sau din contul bancar, in cazul in care banii se afla in cont.
Buna,

Poate ca nu m-am exprimat foarte clar.Vroiam sa zic ca investitia s-a amortizat..acum eu am banii in cont si daca imi returnez imprumutul nu mai platesc impozit pe profit???
Inteleg ca firma o detineti inca, iar vanzarea bunurilor s-a facut pe baza de factura emisa de Dvs., ca si societate? Banii cum i-ati incasat?
Da.Firma o am si am incasat banii prin virament bancar..iar banii sunt in cont.
La suma nu incasata, ci facturata se calculeaza impozitul pe profit.

Dvs. trebuie sa aveti contracte de creditare societate incheiate cu firma. Pentru toate sumele cu care ati creditat societatea trebuie sa aveti si chitante primite de la aceasta. In cazul retragerii unei sume din contul curent cu motivatia" restituire imprumut asociat", banca va cere toate acestea. Calculati-va prima data cat reiese impozitul de plata, si apoi retrageti ceea ce vi se cuvine.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la firma proprie Gyuri291313 Gyuri291313 Buna ziua, In anul 2006 am dat in imprumut firmei mele o suma de bani cu care am achizitionat un autoturism, evident pe firma. Datoria a fost contabilizat ... (vezi toată discuția)
Impozit srl dupa plata credit Florin Ani Florin Ani Daca am un SRL care are venit/profit 80000 € pe an, si iau un credit pe SRL de 120000 € pentru achizitia unui imobil, iar in anul curent 65000€ se duc pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament pj catre asociat andra1234 andra1234 buna ziua, intrebare scurta pentru legalitate deplina: un asociat dintr-un pj [si admin, in acelasi timp] imprumuta srl-ul. se ajunge la o valoare maricica. ... (vezi toată discuția)