avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... iesire la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

iesire la pensie

barbat 60 ani impliniti luna asta avand o vechime de32 ani si 6 luni cu tot cu armata din care 8 ani si 7 luni in grupa II ( in care 6 ani am lucrat in 3 schimburi beneficiind de spor de noapte de 15% ).Intrebare: Cand pot iesi la pensie ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:00, 22 Ianuarie 2018
buna ziua domnul mircea ,am o nelamurire ; pentru a cumpara retroactiv vechime in munca se iau in considerare ultimi 5 ani calendaristici ,adica din 2012 pana in prezent sau 5 ani nelucrati indiferent de perioada ? multumesc
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
1958ssilviu, utilizator
Legea 186/2016

Art. 3. -
Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială potrivit prezentei legi și ultimii 5 ani anteriori acestei date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data ieºire pensie conform noii legi cioarec carmen cioarec carmen Bărbat nascut 25.12.1954, vechime totală 37 ani din care 13 ani 2 lu ni gr.I şi 11 ani 7 luni gr.II. (vezi toată discuția)
Lamuriri pentru pensionare anticipata andreeapopescu24 andreeapopescu24 Sunt nascuta pe 28 oct 1956, am 21 de ani de munca, din care 6 ani si 6 luni de grupa I, iar 8 ani de grupa a II-a. Ma pot pensiona anticipat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Reducere varsta standard de pensionare pentru cei care au lucrat in gr.a ii-a de munca Felicia_Cirstea Felicia_Cirstea Buna ziua, Sotul meu este nascut in data de 18.02.1957 si are o vechime in munca de 34 ani, 8 luni si 9 zile din care: - in grupa a II-a de munca ... (vezi toată discuția)