Din 20 august 2017 figurez cu indemnizatie de somaj pe 9 luni.
Din 15 ianuarie am contract de munca pe durata nederminata. Care este procedura pe care trebuie sa o urmez pentru a beneficia de cei 30 % din somaj?
( si in cat timp de la angajare)
Drepturile prevăzute la art. 72 din Legea 76/2002 se acordă numai dacă persoanele îndreptățite vor depune la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană sau a municipiului București, unde se află în evidență, în termen de maximum 60 de zile de la data încetării dreptului la indemnizație de șomaj ca urmare a angajării, următoarele documente:
a) cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 10 HG 174/2002
b) actul în baza căruia au fost încadrate în muncă, în copie;
c) document emis de angajator, din care să rezulte că în ultimii 2 ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.
Documentele se pot depune personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail. În cazul în care persoanele optează pentru transmiterea documentelor prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail, documentele se transmit și se acceptă în copie certificată pentru conformitate cu originalul, de către persoana solicitantă.
Somaj
adriana_sorina
Buna,
Dupa patru luni de somaj am inceput lucrul pe perioada determinata de un an. Anul a trecut si acum am contract pe perioada nedeterminata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)