avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare din somaj

In acest an se mai acorda persoanei angajate din somaj, acea indemnizatie de 30% din valoarea ajutorului de somaj ? Mai sunt si alte stimulente pentru angajator si angajat ? In ce conditii se ofera aceste stimulente ? Mentionez ca am 60 de ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
silviu1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 17 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se acorda indemnizatia de 30% din cuantumul indemnizației de șomaj,

Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

Drepturile prevăzute la art. 72 din lege se acordă numai dacă persoanele îndreptățite vor depune la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană sau a municipiului București, unde se află în evidență, în termen de maximum 60 de zile de la data încetării dreptului la indemnizație de șomaj ca urmare a angajării, următoarele documente:
a) cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 10 la HG 174/2002;
b) actul în baza căruia au fost încadrate în muncă, în copie;
c) document emis de angajator, din care să rezulte că în ultimii 2 ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.

Documentele se pot depune personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail. În cazul în care persoanele optează pentru transmiterea documentelor prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail, documentele se transmit și se acceptă în copie certificată pentru conformitate cu originalul, de către persoana solicitantă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de prima de la ajofm pentru angajare Lavinia1111111 Lavinia1111111 Sunt absolventa de liceu 2017/2018 Inregistrata la ajofm in termen de 60 de zile de la absolvire Acum daca au trecut cele 60de zile de la absolvire si mi-am ... (vezi toată discuția)
Somaj! Mikiame Mikiame Din 20 august 2017 figurez cu indemnizatie de somaj pe 9 luni. Din 15 ianuarie am contract de munca pe durata nederminata. Care este procedura pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Somaj adriana_sorina adriana_sorina Buna, Dupa patru luni de somaj am inceput lucrul pe perioada determinata de un an. Anul a trecut si acum am contract pe perioada nedeterminata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)