avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contencios CNADNR
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contencios CNADNR

Va cer scuze dar,trebuie sa va expun exhaustiv prb. mea.In 2015,am vandut o autoutilitara dacia 1304.Am facut contractul de vanzare -cumparare si am inmanat fiscalul ,certificatul de inmatriculare si cartea masinii.La 1 luna,cumparatorul a circulat,fara rovignieta ,la 5 luni mi-a venit procesul verbal de contraventie.Am contestat in justitie procesul verbal,actiunea mi-a fost aprobata ,s-a judecat,instanta fiind de acord cu cerinta mea-de anulare a procesului verbal ,dovedint cu contractul de vanzare-cumparare si certificatul fiscal;cei de la cnadnr au facut apel,deasemeni in apel cu hotarare definitiva si irevocabila s-a anulat procesul verbal.Pana acum totul ok.In 2016 cumparatorul a vandut masina fara acte unui tert.Acesta- tertul,a circulat deasemeni fara rovignieta,procesul verbal venind tot la mine.Am contestat procesul verbal in instanta,in paralel am efectuat si demersuri la politia judeteana Pahova ,pt identificare si retinerea certificatului de inmatriculare pana la perfectarea actelor de catre cumparator cum este si legal in termen de o luna de la cumparare.Raspunsul politiei rutiere fiinda fara forma practic,in sensul ca nu mi-au dat datele tertului,decat un prenume.Acum revin la instanta ,care a judecat al doilea proces verbal si care mi-a respins actiunea????????????!!!!!!!!!!!! cu toate ca am prezentat aceleasi acte doveditoare si am indeplinit conditiile specifice,taxa judiciara,etc.Bineinteles am facut apel,acum fiind in curs.Intrebarea mea este?cum pot sa identific pe acest tert pt a-mi recupera prejudiciul in eventualitatea in care instanta in apel ma v-a obliga sa platesc amenda si sa ma intorc in regres impotriva tertului?Va multumesc,va rog inca odata sa-mi scuzati pledoaria.
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 21:03, 18 Ianuarie 2018
Eu va propun sa va indreptati impotriva persoanei careia i-ati vandut autoturismul, ci nu contra tertului care pe langa faptul ca este greu de identificat, acesta din urma intre timp cat formulati o actiune impotriva sa, este posibil sa mai instraineze autoturismul de cateva ori. Preintampinarea unor situatii neplacute pe viitor, pentru a nu mai plati si alte amenzi face obiectul unei discutii separate.
Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
ContSters454516, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces,contestatie contraventie zuz56 zuz56 Buna dimineata.As dori sa pun o intrebare,cu privire la un proces civil privind o contestatie,la o contraventie de rovignieta.Am vandut masina ... (vezi toată discuția)
Rutiera - masina vanduta dar neradiata, amenda rovinieta zuz56 zuz56 Buna dimineata.In urma vanzarii ,unei autoutilitare-Dacia 1304,cumparatorul,nu si-a inscris masina pe numele sau-am incheiat actul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)