Buna seara. De mai bine de 5 ani de zile ma confrunt cu o problema pentru care nu am reusit sa gasesc o solutie permanenta nici pana in ziua de astazi. Locuiesc in cartierul Drumul Sarii din Sectorul 5. Ca o mica gluma, fac 5 minute pe jos pana la mult iubitul restaurant al lui Basescu ( Golden Blitz ). De cand m-am mutat aici in toamna anului 2012 am o problema cu apa calda, care se incalzeste doar dupa ce sunt nevoit sa astept o perioada de timp. La inceput, situatia era mult mai nasoala, dura intre 30-40 de minute pana se incalzea apa la un nivel la care sa poti face un dus amarat. Bineinteles, mai ales pe la inceput ( fiindca dupa 2-3 ani am obosit efectiv sa ma mai lupt cu morile de vant ), am facut scandal, cum se spune, tuturor... administratorului, presedintelui Asociatiei Proprietarilor / Locatarilor, Apa Nova / Radet. Ce-i drept Apa Nova / Radet mereu au sustinut sus si tare ca de ei tine doar pana la punctul de delimitare a instalatiilor, pana la care ei sunt obligati sa asigure o temperatura de minim 55 de grade maxim 60. Ok, mi se pare corect. Totusi chiar si asa, doar din cat scandal am tot facut eu si tot i-am prins pe picior gresit de 2 ori, cu o temperatura mult mai scazuta. In ambele cazuri administratorul si-a facut datoria, a sunat a reclamat, a tunat a fulgerat, Apa Nova / Radet a gasit o scuza si in zilele urmatoare temperatura a revenit la normal ceea ce s-a simtit si la mine in apartament, in timpul mai scurt pana se incalzea apa. Dar de multe alte ori temperatura era ok deja in subsol si eu tot eram nevoit sa astept nu stiu cat timp pana se incalzea apa. Administratorul mi-a tot spus de-a lungul timpului ca se vor schimba tevile, ca va fi mai bine, ca nu-stiu-ce... tevile s-au schimbat, dar doar in subsol, nu si pe coloane, pentru coloane mi s-a propus daca vreau sa se schimbe si sa se puna altele cu un diametru mai mic DAAAAAAAR... pe banii mei ! Si aici intervine marea mea probleme. De ce pe banii mei ? De ce sunt eu vinovat ca toti vecinii de sub mine ( etajul 2, 1 si parter ) si-au instalat centrale proprii in apartament si din cauza asta eu practic "trag" apa direct de jos din subsol, pe condutele reci / inghetate ( mai ales iarna ) pentru ca absolut nimeni de pe coloana mea nu mai "trage" apa calda, avand centrala proprie ? N-am bani si pe langa asta sincer nici nu vreau sa investesc intr-o centrala proprie INSA SI MAI MULT DE ATAT, ATENTIE : chiar si daca as avea bani si as vrea, nu as putea, deoarece capacitatea conductei de gaz este deja la limita si cererea nu ar fi aprobata / avizata de catre furnizorul de gaze. Ar trebui practic inlocuita teava principala, ceea ce am inteles de la administrator ca s-ar face tot asa, pe banii mei. Sa revenim totusi, chiar as dori sa-mi explice cineva in responsabilitatea cui pica faptul ca eu si in ziua de astazi in anul 2018 intr-un cartier relativ central dintr-o capitala europeana, avand punctul termic literalmente la o distanta de 15-20 metri de bloc, de cele mai multe ori cand vreau sa fac un dus sau o baie ( nu mai zic de spalat vase, ca deja sunt obisnuit si eu si prietena mea sa ne inghete mainile ) sunt nevoit sa astept 15-20 de minute pana se incalzeste apa ? Am ajuns la capatul rabdarii si deja vreau sa stiu daca as fi indreptatit sa dau in judecata pe cineva din cauza asta. Ca sa nu mai spun ca pe langa discomfortul creat am mai platit si cine stie cate sute de litri cubi de apa calda sub forma de apa rece nefolosita la nimic, dusa direct de la robinet pe scurgere. Sunt efectiv satul sa fiu tratat ca ultimul prost, caut un vinovat pentru aceasta situatie, motivul concret al postarii pe Avocatnet este in speranta ca cineva detine informatiile necesare pentru a argumenta cine este vinovat si de ce, ca sa pot trece impacat mai departe la demersurile necesare. Astept cu maxim interes parerile dvs., va multumesc.
P.S. Am ajuns in asa hal, incat atunci cand merg in vizita la rude / prieteni sau sunt intr-o cazare la mare / munte si dau drumul la apa calda si aceasta vine aproape instant, sunt efectiv fascinat, mi se pare semnul unei civilizatii net superioare, comparand cu situatia mea de acasa. Nici macar nu glumesc.
Cel mai recent răspuns:
cyan , moderator
12:14, 20 Ianuarie 2018