Un contract de muncă pe perioadă determinată nu generează vechime în muncă, chiar dacă angajatul este pensionar dar unitatea a aprobat continuarea lucrului? Cf. Codului Muncii, art.16(5) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă. Cum se procedează în cazul unui pensionar, reîncadrat în baza unui contract individual de muncă? Cum se va calcula vechimea ? Numai anii care rezultă de la data încheierii noului contract până la data prezentă sau cumulativ cu cei lucrati pana la pensie?
Eu ma refer la urm caz: o persoana a lucrat in firma, a iesit la pensie si a cerut prelungire contract. S-a acceptat, insa, la acordarea sporului de vechime, s-a afirmat ca ptr pensionari nu este valabil. Este legal? Persoana ar trebui sa beneficieze de 25% spor cf cumulului de vechime, adica cel de pana la pensionare+ cel cumulat prin prelungire contract, insa i se refuza.
Spor vechime
roxxzzy
Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar. La data de 01.04.2015 am o vechime în muncă de 14 ani. Din 01.05.2014 si pana in 01.11.2015 sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca
danutt57
Lucrez in sectorul bugetar unde vechimea in munca ajuta la acordarea gradatiilor care se adauga la clasele de salarizare.
Problema.
Am lucrat si lucrez in ... (vezi toată discuția)