avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Boala VS Pensie de Urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Boala VS Pensie de Urmas

De curand am aflat ca pot beneficia de Pensie de boala. Din pacate nu am stiu acest lucru in toti acesti ani, probabil tot timpul am facut confuzie cu acea Indemnizatie lunara pentru handicap.

Tot de curand tatal meu a trecut in nefiinta si mi-am pus problema unei Pensii de urmas.
Sunt eligibil pentru aceasta pensie avand in vedere ca am 44 de ani si handicap grad 1 ?
Din ce am mai citit pe internet nu am inteles mare lucru, e acelasi limbaj de lemn intortocheat si complicat.

Eu iau lunar Indemnizaţia pentru handicap care e in valoare de 340 roni + o indemnizatie data de Primaria orasului in care locuiesc, ceva in legatura cu ''asistent social'' sincer sa fiu nu stiu cum se numeste exact, care e in valoare de 1065.

A doua mea intrebare e :
Pe langa veniturile pe care le-am descris mai sus, pot beneficia si de Pensie de boala si de Pensie de urmas in acelasi timp ?

Va multumesc ! O zi faina va doresc !
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Boris Gudunov, utilizator
Cel mai recent răspuns: Boris Gudunov , utilizator 10:11, 19 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți cumula 2 pensii din sistemul public de pensii.

Puteți cumula pensia personală de invaliditate cu indemnizația de handicap.
Deci sa inteleg ca nu sunt eligibil pentru Pensia de urmas. Multumesc.

Dapix a scris:

Nu puteți cumula 2 pensii din sistemul public de pensii.

Puteți cumula pensia personală de invaliditate cu indemnizația de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere indemnizație de handicap ionela11 ionela11 Bună seara, Daca o persoana care s a angajat recent și a semnat un contract individual de munca, ea beneficiind și de indemnizația de handicap lunara... ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala nicolas25 nicolas25 Sunt pensionat pe caz de boala gr. 2 ( lucru ce nu-mi permite sa lucrez). Cum as putea lucra fara să-mi afecteze pensia si fara sa renunt la ea? Prin ... (vezi toată discuția)
Se poate lua in acelasi timp atat pensie de invaliditate cat si pensie pe caz de boala ? ANDREEAteoela ANDREEAteoela am si eu o nelamurire. situatia mea este urmatoarea: tatal meu are 53 ani a lucrat 26 de ani dar ultimi ani nu a mai lucrat si a figurat fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)