avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdere indemnizație de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdere indemnizație de handicap

Bună seara,
Daca o persoana care s a angajat recent și a semnat un contract individual de munca, ea beneficiind și de indemnizația de handicap lunara... va beneficia în continuare și de indemnizație și de venitul de salariat lunar sau pierde indemnizația de handicap? Trebuie sa anunte undeva ca s a angajat sau cum este procedura în acest caz?.... Nu știu cum este legislația în cazul de fata...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:40, 14 Noiembrie 2019
Nu pierde indemnizația de handicap, dacă se angajează.
Nu pierde nici un alt drept.
Persoanele cu dizabilitati pot cumula indemnizatie lunara cu salariul lunar , situatie care nu afecteaza dreptul la indemnizatia pentru handicap sau la indemnizatia de insotitor odata cu semnarea unui contract individual de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc
La casa de pensii au spus ca persoana respectiva este inregistrata cu pensie de handicap si daca s-a angajat pierde pensia.
Intrebarea mea este daca intre timp pierde locul de munca poate face din nou cerere sa reia si sa primeasca pensia de handicap?

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
ionela11, utilizator
Nu exista pensie de handicap , ci pensie de invaliditate.

Daca este beneficiar al unei pensii de invaliditate de gradul I sau II, atunci nu poate cumula pensia cu salariul.

Alte discuții în legătură

Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? MHT RICA MHT RICA Buna poate o persoana sa aiba pensie de handicap si pensie de boala? adika 2 pensii. MUltumesc. (vezi toată discuția)
Pensie de boala ContSters299695 ContSters299695 Buna ziua.As dori sa stiu ca dupa ce am fost incadrata in grad de invaliditate de comisia de expertiza ce trebuie sa fac ? Mentionez ca in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap Iordache Mary Iordache Mary Daca o persoana are indemnizatie de handicap o poate cumula cu pensia de invaliditate? Si gradul de handicap se poate stabili in fata comisiei chiar daca ai ... (vezi toată discuția)