avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap

Daca o persoana are indemnizatie de handicap o poate cumula cu pensia de invaliditate? Si gradul de handicap se poate stabili in fata comisiei chiar daca ai pensie de invaliditate? Multumesc .:((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:49, 7 Decembrie 2011
Stimata doamna cu regret va spun ca,una este pensia de invadilitate si alta este indemnizatia de handicap ,sunt doua lucruri total diferite ,deci nu pot fi cumulate .Iar gradul de handicap se stabileste doar de Instanta.
konkistadorul a scris:

Stimata doamna cu regret va spun ca,una este pensia de invadilitate si alta este indemnizatia de handicap ,sunt doua lucruri total diferite ,deci nu pot fi cumulate .Iar gradul de handicap se stabileste doar de Instanta.

1. - Singura afirmatie corecta este ca pensia de invaliditate este una iar indemnizatia de handicap este alta.
- Ar fi bine daca ati preciza baza legala a celorlalte afirmatii ale dvs.
2. Nu exista text de lege care sa interzica cumulul pensiei de invaliditate cu indemnizatia de handicap.
3. Gradul de handicap nu este stabilit de instanta de judecata ci de comisia medicala.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schizofrenia radu violeta radu violeta Am gr 2 de invadilitate de munca mi sa agravat boala nu corespunde bine corpu la medicamente credeti ca pot beneficia de gr 1 grav.perduta in totalitate asa am ... (vezi toată discuția)
Pierdere indemnizație de handicap ionela11 ionela11 Bună seara, Daca o persoana care s a angajat recent și a semnat un contract individual de munca, ea beneficiind și de indemnizația de handicap lunara... ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)