avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdere indemnizație de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdere indemnizație de handicap

Bună seara,
Daca o persoana care s a angajat recent și a semnat un contract individual de munca, ea beneficiind și de indemnizația de handicap lunara... va beneficia în continuare și de indemnizație și de venitul de salariat lunar sau pierde indemnizația de handicap? Trebuie sa anunte undeva ca s a angajat sau cum este procedura în acest caz?.... Nu știu cum este legislația în cazul de fata...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:40, 14 Noiembrie 2019
buna dimineata,

multumesc pt raspuns. Si pensia de invaliditate cum se suspenda?...trebuie sa se duca personal la casa de pensii sa faca o cerere sa spuna ca s-a angajat sau sa se prezinte cu cim? sau se sesizeaza cei de la casa de pensii cand o sa vada din declaratia 112 ca are contract de munca?

multumesc
Sa mearga la COMISIA DE EXPERTIZA care l-a incadrat in grad de invaliditate, si sa depuna cerere de suspendare a pensiei de boala.

Comisia de expertiza va trimite actul de suspendare a pensiei la CASA LOCALA DE PENSII.

Pe viitor, daca nu va mai face fata la munca, tot la COMISIA de expertiza trebuie sa se prezinte, pentru o noua incadrare in grad de invaliditate.

Mai are si posibilitatea sa ceara gradul 3 de invaliditate, si sa lucreze 4 ore pe zi.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? MHT RICA MHT RICA Buna poate o persoana sa aiba pensie de handicap si pensie de boala? adika 2 pensii. MUltumesc. (vezi toată discuția)
Pensie de boala ContSters299695 ContSters299695 Buna ziua.As dori sa stiu ca dupa ce am fost incadrata in grad de invaliditate de comisia de expertiza ce trebuie sa fac ? Mentionez ca in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap Iordache Mary Iordache Mary Daca o persoana are indemnizatie de handicap o poate cumula cu pensia de invaliditate? Si gradul de handicap se poate stabili in fata comisiei chiar daca ai ... (vezi toată discuția)