avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdere indemnizație de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdere indemnizație de handicap

Bună seara,
Daca o persoana care s a angajat recent și a semnat un contract individual de munca, ea beneficiind și de indemnizația de handicap lunara... va beneficia în continuare și de indemnizație și de venitul de salariat lunar sau pierde indemnizația de handicap? Trebuie sa anunte undeva ca s a angajat sau cum este procedura în acest caz?.... Nu știu cum este legislația în cazul de fata...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:40, 14 Noiembrie 2019
multumesc,

si daca isi pierde locul de munca intre timp poate face din nou cerere sa reia si sa i se acorde in continuare pensia?
Nu mai poate beneficia din start de pensie de boală, decât dacă îi aprobă iarăși COMISIA de expertiză.

Și când mai puneți întrebări, nu mai faceți confuzie între INDEMNIZAȚIA de handicap, și PENSIA de BOALĂ.

Nu există pensie de handicap la Casa de Pensii
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator
multumesc pentru lamuriri....nu mai fac confuzie
Bună seara,

Și mai am o nelămurire dacă ma puteți ajuta.... Faptul ca angajatorul respectiv a semnat un contract indiv de munca cu persoana care are pensie de invadilitate de gradul 2 îl afectează pe angajator în vreun fel?.... Are anumite beneficii sau nu?... Trebuie sa ii ducă adeverință angajatorului ca are pensie de invaliditate de gradul 2 sau adeverință de la medic.... Se gândește persoana în cauza.... Nu vrea sa ii creeze probleme angajatorului...

Multumesc
Pensia de invaliditate trebuie suspendata incepand cu data primei zile de lucru.

Angajatorul nu are nici o facilitate. Nu trebuie adeverinta de la Casa de Pensii, fiind pensionar, e suficient sa-i prezinte un cupon de pensie.

Atentie mare sa aiba pensionarul, ca nu poate cumula pensia de boala gradul doi, cu salariul.

De indemnizatia de handicap de la DGASPC va beneficia in continuare, deoarece INDEMNIZATIA se poate cumula cu salariul.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? MHT RICA MHT RICA Buna poate o persoana sa aiba pensie de handicap si pensie de boala? adika 2 pensii. MUltumesc. (vezi toată discuția)
Pensie de boala ContSters299695 ContSters299695 Buna ziua.As dori sa stiu ca dupa ce am fost incadrata in grad de invaliditate de comisia de expertiza ce trebuie sa fac ? Mentionez ca in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap Iordache Mary Iordache Mary Daca o persoana are indemnizatie de handicap o poate cumula cu pensia de invaliditate? Si gradul de handicap se poate stabili in fata comisiei chiar daca ai ... (vezi toată discuția)