avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transformare unui post de functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transformare unui post de functionar public

Buna ziua,
Sunt angajat la primarie in compartimentul investitii si proiecte europene, iar incadrarea mea este ca personal contractual (studii medii), desi am absolvit masterul in Stiinte Economice (AATCS), pe langa asta am si atributii de registratura si achizitii publice.
Intrebarea mea vine acum: care este baza legala de care trebuie tinut cont daca se doreste transformarea unui post de functionar public consilier juridic (care este vacant) in functionar public de achizitii publice (care nu exista) ?
Sau infiintarea unui nou post de functionar public de achizitii publice.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 19:40, 13 Martie 2018
Legea 188/1999 "Funcţia publică reprezintă ansamblul atribuţiilor şi responsabilităţilor, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor de putere publică de către administraţia publică centrală, administraţia publică locală şi autorităţile administrative autonome" . Atributiile cuprinse in fisa postului pe care il ocupati - compartiment investitii, achizitii publice, sunt de regula in fisa unei functii publice. Ar trebui sa solicitati la ANFP transformarea functiei contractuale in functie publica, se modifica organigrama si d-voastra veti fi numit in respectiva functie. Se poate, daca se doreste si de conducere, bineinteles! Infiintarea unei functii noi nu va avantajeaza, ar trebui sa o ocupati prin concurs, nu se poate transfer de pe o functie contractuala pe una publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post de functionar public Viorel Popescu 93 Viorel Popescu 93 Buna ziua, Sunt angajat la primarie in compartimentul investitii si proiecte europene, iar incadrarea mea este ca personal contractual (studii medii), desi am ... (vezi toată discuția)
Transformarea unui post de fuctionar public Viorel Popescu 93 Viorel Popescu 93 Buna ziua, Sunt angajat la primarie in compartimentul investitii si proiecte europene, iar incadrarea mea este ca personal contractual (studii medii), desi am ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru transformarea unui post contractual in functie publica Catalina Cabun Catalina Cabun Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lista a documentelor care trebuie depuse la ANFP Bucuresti pentru transformarea unui post contractual in ... (vezi toată discuția)