avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat din cauza alcoolului.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat din cauza alcoolului.

Buna ziua , am fost prins de politie cu permisul suspendat din cauza alcoolului eu aveam 0,24 . Find prins cu permisul suspendat mi s-a intocmit dosar penal .Sunt la prima abatere si mi-am recunoscut fapta , sunt sanse sa ma incadrez doar la o amenda penala sau ce mi se poate intampla?
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Cosmin920, utilizator
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 15:40, 19 Ianuarie 2018
Condamnare cu suspendare
Deci nu ma baga la puscarie ??
Solutia depinde de multe aspecte. Ar putea sa dispuna amanarea aplicarii pedepsei, dar sansele sunt mai mici. Se poate dispune si o amenda penala ori o pedeapsa cu inchisoarea a carei executare sa fie suspendata.
Daca o sa fie aplicata o pedeapsa penala urmeaza sa fie anulat permisul.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator
Va multumesc.
Daca recunoasteti in totalitate faptele retinute in sarcina dvs., la primul termen de judecata puteti cere aplicarea procedurii in cazul recunoasterii invinuirii care presupune reducerea limitelor de pedeapsa cu o treime, in cazul pedepsei inchisorii, iar in cazul amenzii, cu o patrime. Poate fi posibila o amenda penala sau o pedeapsa cu închisoarea a carei executare sa fie suspendata sau se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permis suspendat Gascoigne Gascoigne Salut! Am avut permisul suspendat pe 30 de zile pt depasire pe linie continua , m-am urcat la volan si am fost prins , zero alcool , acum am dosar penal . ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan gildobrica gildobrica in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis RalucaHorciu RalucaHorciu Sotul meu a condus fara permis un monoped . care ar fi consecintele ? (vezi toată discuția)