avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste?

Buna ziua,
Am si eu o situatie pentru care va solicit sprijinul. Eu locuiesc la etajul 3/4, vecina de sub mine are deviata coloana de la bucatarie (a desfiintat camara si debaraua ca sa mareasca bucataria) iar spargerea coloanei de apa (fie din dreptul meu, fie el vecinului de la 4 care a desfiintat si el fosa pe unde trec tevile si le-a bagat in planseu, nu se stie) face ca apa sa i se scurga ei in casa in loc sa coboare in subsol. La mine totul este uscat. Presedintele, in schimb, imi zice mie sa repar. Eu stiu ca tot ce este in afara zidului este parte comuna. Avand in vedere si modificarile existente in apartamentul de sub mine, cine ar trebui sa plateasca?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Lia606, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:59, 18 Februarie 2018
Presedintele trebuie sa organizeze o comisie de constatare a reclamatiei. Comisia stabileste cine a efectuat modificarea/desfiintarea debaralelor si daca a avut vreo aprobare...
Asa, ca discutie, daca si-a modificat geometria bucatariei, ce a avut cu tevile? Chiar daca le-a schimbat amplasarea, cine ar fi responsabil, dvs.?
In fine, fiecare are dreptul sa reclame, avem drepturi, dar obligatii, nu...
Succes!
Buna ziua.
Multumesc de raspuns. Tevile erau intre debara si camara, evident ca nu putea sa le lase in mijlocul bucatariei. Am inteles partea cu ce are de facut presedintele, dar in cazul in care insista sa repar sau imi trimite vreo somatie, unde pot reclama abuzul?
Multumesc inca o data
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Lia606, utilizator
Discutati cu vecinii.Daca dvs ii reclamati si ei au facut modificari de capul lor,o sa plateasca o amenda destul de mare.Si nu cred ca au avut autorizatie ..daca aveau,asa cum cere legea,aveau si proiect si tevile alea nu ar fi facut probleme.
Eu l-as lasa sa-si faca de cap pe dl. presedinte.
Daca insista, prima data discutati in AG (se va desfasura in primul trim. 2018) si-l intrebati daca este sanatos la "mansarda" si in sedinta o sa ajungeti la un rezultat, nu se poate altfel.
Daca nu se linisteste, intocmiti o sesizare / notificare la dl. primar DIRECT. Primarul are el niste inspectori care se ocupa de astfel de cazuri, nu va faceti griji.
Daca si de aici primiti un raspuns ''evaziv", apelati la instanta. Aceasta ii va invata minte, sa mai citeasca si ei legile tarii, sa mai stie si ei ca cine strica tre' sa plateasca!
Succes!
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Adam Grecu, utilizator
Multumesc mult pentru indrumari. Foarte utile.

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Inundatie la bucatarie - vecinul nu vrea sa repare mirunelu mirunelu Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: la bucatarie am constatat ca s-a udat tavanul si peretele deasupra chiuvetei. Prin urmare am chemat un instalator, ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)