avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste?

Buna ziua,
Am si eu o situatie pentru care va solicit sprijinul. Eu locuiesc la etajul 3/4, vecina de sub mine are deviata coloana de la bucatarie (a desfiintat camara si debaraua ca sa mareasca bucataria) iar spargerea coloanei de apa (fie din dreptul meu, fie el vecinului de la 4 care a desfiintat si el fosa pe unde trec tevile si le-a bagat in planseu, nu se stie) face ca apa sa i se scurga ei in casa in loc sa coboare in subsol. La mine totul este uscat. Presedintele, in schimb, imi zice mie sa repar. Eu stiu ca tot ce este in afara zidului este parte comuna. Avand in vedere si modificarile existente in apartamentul de sub mine, cine ar trebui sa plateasca?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Lia606, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:59, 18 Februarie 2018
Buna ziua,
Revin cu noi informatii despre situatia de mai sus. Tocmai ce au venit 2 femei de la primarie (pe partea de relatia cu asociatiile de proprietari) pentru ca disciplina in constructii se pare ca a zis ca nu e de competenta lor (n-au inteles probabil din reclamatie ca daca muti coloanele comune de la bucatarie pe un alt perete, desigur ca spargi si peretele :)). In conlcuzie m-am lamurit si cu primaria, au constatat modificarile facute la celelalte apartamente iar in procesul verbal nu au mentionat nimic legat de coloanele deviate la apartamentul de sub mine, doar ca le ploua in casa. La mine in schimb imi cautau bube, n-au scris nimic referitor la faptul ca nu s-au adus modificari la coloana de apa (peretele care le imbraca fiind in picioare) ci se legau de o teava din apartamentul meu. Din tot ce a scris acolo, reiesea ca ii curge in casa celei de sub mine si atata tot. M-am enervat si n-am semnat nimic. Vreau sa-i dau in judecata ca m-am saturat sa-si bata toti joc de mine. Imi puteti recomanda un avocat bun in spete de genul acesta?
Va multumesc
Doamna Lia, pai cautati un avocat bun din zona dvs. Noi, aici pe forum suntem, ba din IS, altii din TM, BU sau SV - ce sa va recomandam?
Mergeti la judecatoria locala si intrebati, tre' sa gasiti un avocat.
Puteti merge, din nou la Biroul primariei, de unde au venit cele doua doamne inspector. Discutati cu seful lor si trebuie sa-i lamuriti.
Succes!
Intrebam de avocat pentru Bucuresti, zic ca poate cineva a mai dat in judecata asociatia si a avut un avocat bun.
O sa ma descurc. Multumesc.
Ce trebuia sa faca Asociatia si nu a facut era sa cheme un meserias sa vada de unde curge apa si atunci stiati si cine trebuie sa repare.

Totusi, tineti cont ca, daca apa curge de la apartamentul de deasupra dumneavoastra, trebuie sa aveti tevile ude asa ca deschideti usita de vizitare si controlati situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Inundatie la bucatarie - vecinul nu vrea sa repare mirunelu mirunelu Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: la bucatarie am constatat ca s-a udat tavanul si peretele deasupra chiuvetei. Prin urmare am chemat un instalator, ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)