avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua, acum 3 luni am fost concediat pe motive disciplinare, mai exact am vrut sa-mi dau demisia fara sa stau in preaviz iar angajatorul mi-a respins aceasta cerere ca ulterior sa fiu dat afara disciplinar, am vreo sansa sa anulez aceasta decizie, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 23 Ianuarie 2018
Exista posibilitatea contestarii deciziei de concediere. Cat privesc sansele, acestea vor fi analizate dupa analizarea cazului concret pentru care s-a realizat concedierea.
Cand ati primit decizia de concediere ?
In data de 17.11.2017
Termenul de contestare a deciziei a expirat.

Art. 268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;
.......

Asadar, daca depuneti acum contestatie , actiunea va fi respinsa ca fiind prescrisa.
Inca o intrebare daca se poate: este legal sa-i respingi salariatului cererea de demisie fara a sta in perioada de preaviz?

Alte discuții în legătură

Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara liuorza liuorza Buna seara am si eu o problema la locul de munca .....(cine nu are...?!:(() In data de 01.nov. am primit o adresa de la firma la care sunt angajat prin ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)