avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare concediere

Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel:

- nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul societatii,nicidecum de seful ierarhic al salariatului

- adresa pentru convocarea disciplinara emisa pe 14.07.2008 si semnata tot de directorul societatii (nu de presedintele comisiei de cercetare disciplinara):convocare urmeaza a avea loc pe 24.07.2008.

- adresa pe 24.07.2008 semnata tot de directorul societatii prin care cere lamuriri de ce salariatul nu s-a prezentat la convocarea si are termen de raspuns pana la 31.07.2008.

- pe data de 01.08.2008 se incheie un proces verbal al comisiei de disciplina care acuza salariatul inca odata cu privire la motivele de concediere.

- pe data de 05.08.2008 se emite decizia de concediere in care se acorda preaviz salariatului de 20 zile lucratoare.Aceasta decizie mentioneaza ca poate fi contestata la tribunal in termen de 30 zile, dar nu este inregistrata la ITM. NU SE MENTIONEAZA IN DECIZIE LA CE DATA INCETEAZA CM.

- pe data de 05.09.2008 se emite o alta decizie de concediere (cu alt nr. de inregistrarea) prin care se mentioneaza ca are la baza decizia de concediere precedenta , aici se inscrie ca la data de 05.09.2008 inceteaza contractul de munca. Aceasta decizie are viza ITM si mentioneaza ca poate fi atacata in instanta in decurs de 30 zile de la comunicare.


La decizia de concediere disciplinara nu se acorda preaviz nici o zi si avan in vedere ca decizia de concediere trebuie sa fie intocmita in termen de 30 zile de la data constatarii de catre angajator (nota constatare-lucrarile comisiei de disciplina-emitere decizie de concediere) CE PARERE AVETI ?

MOTIVUL CONCEDIERII AR FI CA SALARIATUL A LIPSIT , IN REALITATE EL A FOST LA SERVICIU LA LOCUL DE MUNCA DE LA ANGAJARE SOCIETATEA NEAVAND INREGISTAT PUNCTUL DE LUCRU. (DAR NU LUATI IN CONSIDERARE ACEST ASPECT PENTRU CA EL TREBUIE DEMONSTRAT) CI DOAR URMAND PASII MENTIONATI MAI SUS. DOAR CA PROCEDURA DACA ESTE CORECTA?



ASTEPT CU NERABDARE RASPUNSURILE DVS.!

-
Din 2008 ? .. este prescris dreptul la actiune ...prin urmare, contestatia la decizia de concediere va fi respinsa ca tardiv depusa.
contestatia la decizia de concediere este facuta in ambele decizii in termen legal, procesele au fost suspendate pana acum,procesele sunt din sept.2008 deschise dar la ora actuala sunt pe rol.
1. Din mesajul dvs initial reiese ca pe perioad de preaviz nu ati fost la munca, fapt ce a atras angajarea raspunderii diciplinare a dvs, iar in urma cercetarii disciplinare s-a decis desfacerea c.i.m.

2. In cazul concedierii disciplinare nu se acorda preaviz, iar decizia se ataca in 30 de zile de la data comunicarii.
Decizia de desfacere trebuie emisa in 30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Data luării la cunoştinţă de către angajator despre săvârşirea abaterii disciplinare este data înregistrării referatului sau sesizării care priveşte săvârşirea abaterii disciplinare.

3. Cea de-a doua decizie a revocat-o pe prima ? ...
lamuriri:

-prima decizie de concediere cuprinde intervalul 23.06.2008-15.07.2008 ,lipseste data la care inceteaza CM , spune ca se acorda preaviz 20 zile lucratoare (nu mentioneaza cu privire la 4h lucrate si 4h pentru cautare loc minca cf. CNM 2007-2010), nu se delimiteaza exact perioada preavizului, cercetarea disciplinara a fost pe 24.07.2007,iar PV de cercetare disciplinara pe 01.08.2008, emiterea deciziei pe 05.08.2008. DAR ACEASTA DECIZIE NU ESTE INREGISTRATA LA ITM.

- A doua decizie este emisa pe 05.09.2008 si spune ca inceteaza CM pe 05.09.2008 si este inregistrata la ITM. Nu are loc o alta convocare disciplinara ipentru intervalul 15.07.2008-05.09.2008.In aceasta decizie nu se mentioneaza motivele de concediere exact ci face referire numai la prima decizie de concediere :'avand in vedere decizia nr..../05.08.2008 etc"

instanta cumuleaza cele 2 decizii intr-un singur proces si suspenda judecarea din cauza ca angajatorul invoca in 2009 (inainte de septembrie) o exceptie de neconstitutionalitate la CURTEA CONSTITUTIONALA care ulterior se respinge. Urmeaza in viitorul apropiat redeschiderea dosarului.


nu se mentioneaza nicaieri ca nu am fost la serviciu in perioada de preaviz, ci se ia de referinta intervalul 26.06.2008-15.07.2008.

pe cartea de munca apare inscrisa a doua decizie


pe data de 14.08.2008 este un referat intocmit de seful ierarhic ,dar acest document nu este mentionat in nici un inscris anexat in decizia de concediere.

In fapt situatia de fapt este simpla: societatea nu are inregistrata punctul de lucru la care se lucreaza, salariatului i se cere sa i se de-a demisia pentru faptul real ca doreste sa isi angajeze pe altcineva cu pile.Vazand ca nu obtine demisia angajatorul o ia treptat : audit, avertisment, 2 decizii de concediere. Toate acestea sunt contestate in instanta la termenele legale. Auditul si avertismentul sunt castigate la tribunal,sunt pe rol recursurile si urmeaza si repunerea pe rol a dosarului comasat pe concediere la Tribunal.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
nu s-a revocat prima decizie

Alte discuții în legătură

Contestatie data deciziei de cocediere amya1808 amya1808 Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in ... (vezi toată discuția)
Demisie ignorata gigelas gigelas Buna seara, Un angajat,care nu primea salariul la timp,a decis sa demisioneze invocand art.81 alin.(8) - din vina angajatorului. A depus demisia,insa ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare eleonora78 eleonora78 Buna ziua, dacama poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog! Am primit o comunicare din partea angajatorului ca mi se desfiinteaza postul din cauza ... (vezi toată discuția)