avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie data deciziei de cocediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie data deciziei de cocediere

Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in cuprinsul deciziei este trecuta numai luna si anul de cand decizia va produce efecte, iar in carnetul de munca este mentionata data primirii deciziei de catre salariat?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:57, 16 Septembrie 2008
Nu inteleg ce vreti sa spuneti. Fiti mai calma si explicati ce s-a intamplat.
Ati fost concediata conform art.61(a) din Codul muncii. S-a respectat procedura cercetarii disciplinare? Ati fost convocata la sediul firmei sa vi se spuna care este abaterea savarsita de dvs.?
Cum adica, in carnetul de munca este mentionata data primirii deciziei de catre salariat? Cred ca faceti niste confuzii. Reveniti.
o societate a emis o decizie de desfacere disciplinara a unui cim cu respectarea procedurii prealabile a cercetarii disciplinare, dar in cuprinsul deciziei se prevede ca salariatul se sanctioneaza cu desfacerea disciplinara a contractului incepand cu luna august 2008. In carnetul de munca al salariatului se mentioneaza ca data a desfacerii contractului data de 05 august, respectiv data de pe confirmarea de primire a deciziei. Vroiam sa stiu daca decizie de concediere este lovita de nulitate, daca nu s-a trecut data exacta a desfacerii contractului?
Nu se poate ca in decizia de concediere sa se treca numai luna de concediere. Trebuie trecuta data completa: ziua, luna, anul. Daca nu e asa nu ar fi inregistrat-o la ITM. Poate numai pe exemplarul dvs. sa fie aceasta scapare din partea angajatorului.
Cu privire la nulitatea deciziei, asteptati parerea unui jurist de pe forum. Eu nu cred in aceasta nulitate pentru ca se poate demonstra ca a fost o greseala.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
toate cele trei exemplare ale deciziei au fost inregistrate la itm fara ca nimeni sa "obiecteze"
Decizia de desfacere CIM intră în vigoare de la data comunicării.

Data post: Luni, 15 Septembrie 2008, 14:48
Subiect: RE: contestatie data deciziei de cocediere

Angajatorul trebuie sa va acorde si termenul de preaviz de 15 zile.
puteti contesta decizia la Tribunal in termen de 30 zile de la data comunicării.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz art. 61 lit.a) codul muncii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: \"se acorda preaviz de 20 zile lucratoare \" dar nu se specifica intervalul de preaviz si ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere: data producere efecte vs. data depunere itm (comunicare decizie prin posta) Ionut B Ionut B Am o speta des intalnita, insa intotdeaua exista opinii diferite cu privire la rezolvarea ei. Este cazul clasic al salariatului care decide sa plece dintr-o ... (vezi toată discuția)