avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie data deciziei de cocediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie data deciziei de cocediere

Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in cuprinsul deciziei este trecuta numai luna si anul de cand decizia va produce efecte, iar in carnetul de munca este mentionata data primirii deciziei de catre salariat?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:57, 16 Septembrie 2008
Motivul pentru care nu a fost trecuta data incetarii CIM poate fi tocmai pentru acoperirea mersului cercetarii disciplinare.
In acest caz contestatara poate avea castig de cauza in instanta.
Fara a se arata exact situatia cat si motivul contestatie datei de concediere nu putem spune care sunt seansele angajatorului sa ii fie respinsa contestatia fostului salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz art. 61 lit.a) codul muncii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: \"se acorda preaviz de 20 zile lucratoare \" dar nu se specifica intervalul de preaviz si ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere: data producere efecte vs. data depunere itm (comunicare decizie prin posta) Ionut B Ionut B Am o speta des intalnita, insa intotdeaua exista opinii diferite cu privire la rezolvarea ei. Este cazul clasic al salariatului care decide sa plece dintr-o ... (vezi toată discuția)