avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de deces

Soacra mea are 94 de ani. Este imobilizata la pat si ne asteptam din ce in ce, la ce este mai rau. Ea are pensie de urmas in urma decesului socrului meu, acum 7 ani. Intrebarea mea este daca ajutorul de deces va fi integral, ca al oricarui pensionar, sau si acesta va fi de doar 50% asa cum este si pensia sa de urmas? Mentionez ca sotul meu este singurul fiu si dumneaei locuieste
de foarte multi ani in casa noastra. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:50, 21 Ianuarie 2018
Bun ziua,

potrivit prevederilor Legii nr. 7/2017 ajutorul de deces ale unui membru de familie este de jumate (50%) din cuantumul stabilit de lege.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, mesajul de mai sus e eronat. Sotul dvs nu va cere ajutorul pt un membru al familiei, acesta fiind considerat - parintele in cazul nostru- care nu era asigurat ori pensionar la data decesului. soacra dvs avand statutul de pensionar.
Legea nu face distinctie intre tipurile de pensii incasate
www.avocatnet.ro/forum/discu...
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor danuca_dana danuca_dana Buna seara! Socrul meu a murit pe 13 ian 2012 la vârsta de 69 de ani în urma unui accident rutier. Era pensionar, dar și lucra în continuare, ... (vezi toată discuția)
Beneficii sociale sot supravietuitor si copil cu handicap, dupa deces in familie Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, Am o speta si as vrea sa va cer un sfat pentru ca nu imi este clara legislatia. Sotul: 72 ani, pensionar si salariat al unei primarii, decedat ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas in urma decesului unui sot tibi12 tibi12 In urma decesului unui sot, celalat sot poate primi pensie de urmas? Descrierea situatiei: - casatorie de peste 40 de ani - sotul decedat avea pensie ... (vezi toată discuția)