avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa ma reprezint singur la negocieri?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa ma reprezint singur la negocieri?

O rugaminte,
Eu nu fac parte din sindicatul intreprinderii (am renuntat de vreo 4 ani).
La negocierea contractului colectiv de munca se prezinta din partea angajatilor - liderul de sindicat si sefii de sectii.
Spuneti-mi va rog, eu ca simplu angajat, pot sa ma reprezint singur la negocieri (sau chiar din partea celor 8 colegi care suntem pe acelasi post si nu suntem in sindicat) ?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 20:04, 18 Octombrie 2009
1- Ca simplu angajat exista posibilitatea ca dvs sa doriti sa participati la negocieri,dupa cum exista eventualitatea ca cei prezenti sa nu va permita accesul
2- In situatia bizara,in care exista mai multi angajati fara statut in formatiunea sindicala,pentru evitarea situatiilor confuze sau neplacute ,este bine sa intocmiti un document asumat de catre toti cei 7 ,prin care ,prin act unilateral ,liber consimtit ,
acestia sa va mandateze pentru a le reprezenta interesele in cadrul negocierilor CM
La negocierea CCM participa patronul si sindicatul reprezentativ, iar in lipsa lui reprezentantii salariatilor.

Asadar, numai in situatia inexistentei la nivelul unitatii a unui sindicat reprezentativ prin forte proprii (are 1/3 din salariatii unitatii membrii de sindicat si este legal constituit) sau afiliat la o organizatie sindicala reprezentativa, veti putea candida pentru alegerea ca reprezentant al salariatilor pentru negocierea CCM cu patronul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Gabriela CHIRAZOF, Avocat
Nu doresc sa ajung lider de sindicat sau reprezentant al "minoritarilor", dar vreau sa-mi pot exprima punctul meu de vedere in privinta negocierilor.
~ Conținut șters la cerere ~
Iar in C.I.D.M. pot negocia si altceva suplimentar ce nu e stipulat in C.C.D.M. ?

Alte discuții în legătură

Inscriere in sindicat - abuziva bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Eu nu sunt in sindicatul societatii de 4 ani (m-am retras voit). La fel ca mine mai sunt inca vreo 30 persoane. Azi am primit fluturasul de ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cine negociaza contractul colectiv de munca la nivel de societate daca in cadrul societatii exista sindicat reprezentativ dar are numai 80 ... (vezi toată discuția)
Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul ... scoica_80 scoica_80 Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul nu mai are reprezentativitate( nu mai are număr suficienti membrii pentru a ne mai putea ... (vezi toată discuția)