O rugaminte,
Eu nu fac parte din sindicatul intreprinderii (am renuntat de vreo 4 ani).
La negocierea contractului colectiv de munca se prezinta din partea angajatilor - liderul de sindicat si sefii de sectii.
Spuneti-mi va rog, eu ca simplu angajat, pot sa ma reprezint singur la negocieri (sau chiar din partea celor 8 colegi care suntem pe acelasi post si nu suntem in sindicat) ?
1- Ca simplu angajat exista posibilitatea ca dvs sa doriti sa participati la negocieri,dupa cum exista eventualitatea ca cei prezenti sa nu va permita accesul
2- In situatia bizara,in care exista mai multi angajati fara statut in formatiunea sindicala,pentru evitarea situatiilor confuze sau neplacute ,este bine sa intocmiti un document asumat de catre toti cei 7 ,prin care ,prin act unilateral ,liber consimtit ,
acestia sa va mandateze pentru a le reprezenta interesele in cadrul negocierilor CM
La negocierea CCM participa patronul si sindicatul reprezentativ, iar in lipsa lui reprezentantii salariatilor.
Asadar, numai in situatia inexistentei la nivelul unitatii a unui sindicat reprezentativ prin forte proprii (are 1/3 din salariatii unitatii membrii de sindicat si este legal constituit) sau afiliat la o organizatie sindicala reprezentativa, veti putea candida pentru alegerea ca reprezentant al salariatilor pentru negocierea CCM cu patronul.
Negociere ccm
daniela-claudia
Va rog sa-mi spuneti cine negociaza contractul colectiv de munca la nivel de societate daca in cadrul societatii exista sindicat reprezentativ dar are numai 80 ... (vezi toată discuția)