avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul ...

Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul nu mai are reprezentativitate( nu mai are număr suficienti membrii pentru a ne mai putea reprezenta) ? Urmează să expire CCM-ul și trebuie să semnăm altul nou.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 16 Mai 2023
La negocierea noului CCM participa reprezentantii desemnati de salariati prin alegeri.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/t17450/repr...
Pierdeti toate drepturile daca nu se va incheia un nou c.c.m.
Corect. În plus, sindicatul poate rămâne partenerul social al patronatului dacă e afiliat la o federație reprezentativă pe ramura economică respectivă.

POPA GHEORGHE a scris:

La negocierea noului CCM participa reprezentantii desemnati de salariati prin alegeri.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/t17450/repr...

Intrebarea era alta nu cine participa la negociere , intrucat nu numai reprezentantii pot participa la negociere...

Angajații/lucrătorii pot fi reprezentati la la nivel de unitate:
1. de către organizațiile sindicale legal constituite și reprezentative din unitate;
2. la solicitarea și în baza mandatului sindicatelor nereprezentative din unitate și afiliate, de către federația sindicală la care acestea sunt afiliate și care au în unitate un număr de membri care reprezintă cel puțin 35% dintre angajații/lucrătorii unității;
3. de către toate sindicatele nereprezentative legal constituite la nivel de unitate și neafiliate la federații sindicale din sectorul de negociere colectivă;
4. dacă nu există sindicate constituite la nivelul unității, de către reprezentanții angajaților/lucrătorilor aleși prin votul a jumătate plus unu din numărul total al angajaților/lucrătorilor din unitate și mandatați special în acest scop, cu respectarea dispozițiilor art. 58 alin. (2) Legea 367/2022;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, invitatia/anuntul prin care angajatorul inițiază ... madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Invitatia/anuntul prin care angajatorul inițiază intentia de negociere a CCM se trimite pe e - mail la ITM sau este suficient doar să o ... (vezi toată discuția)
Negocierea contractului colectiv Kris1970 Kris1970 O confederație sindicală poate participa la negocierea unui contract colectiv de muncă la nivel de unitate? (vezi toată discuția)
Sindicat nereprezentativ hajnyci hajnyci Buna ziua, va rog sa ma lamuriti ca in cazul in care la nivel de unitate exista un sindicat nereprezentativ angajatorul ce obligatii/drepturi are fata de ... (vezi toată discuția)