avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la tribunal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la tribunal

ca sa divortam, sotul meu a spus ca vom recurge la tribunal- din motive personale. domiciliul lui din buletin nu coincide de multi ani cu domiciliul actual. unde stam acum, stam in chirie, fara flotant. cum pot eu sa-i intentez divort, daca nu are unde primi actele? avem un minor in intretinere, bunuri materiale nesemnificative
Cel mai recent răspuns: Mediator_Bucuresti , utilizator 08:15, 18 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la un cabinet de avocatura cel pitin pentru redactarea actelor daca nu doriti sa fiti asistata la proces . Paratul va fi citat la ultimul domiciliu cunscut, la parinti, la locul de munca , ori prin publicitate .
Am inteles. ce se intampla daca el nu se prezinta? de ce va intreb asta: noi, initial, am hotarat sa divortam prin notariat: ca sa nu fie copilul expus si martor al problemelor noastre, sa-l traumatizez din cauza tatalui si ca sa se termine si mai repete tot acest proces de separare. actele au fost depuse, inaintate catre Autoritatea Tutelara. urma ca luna viitoare sa semnam actele. astazi a decis(inca sotul meu) ca ar fi mai bine sa invat ce inseamna suferinta, sa divortam prin tribunal.
Buna seara,


Am inteles. ce se intampla daca el nu se prezinta?

Daca acesta nu se przinta dosarul se poate judeca si in lipsa paratului.
Buna seara! Chiar daca avem un copil minor in intretinere? Cum se stabileste pensia alimentara daca el nu este de fata?

Chiar daca avem un copil minor in intretinere?

Da si aspectul acesta nu are nici o releventa cu privire la pronuntarea sentintei de divort. Prezenta paratului nu este obligatorie la divort.


Cum se stabileste pensia alimentara daca el nu este de fata


La stabilirea quantumului se face media pe ultimile 6 luni a salariului realizat de cel obligat dupa care se calculeaza din aceasta medie 1/4 daca este vorba de un copil. 1/3 daca este vorba de doi copii, 1/2 pentru =>3 copii.

Alte discuții în legătură

Divort scurt helena76 helena76 Buna ziua, Intr-un proces de divort cu copil minor in varsta de 13 ani, in care parintii au convenit de comun acord sa se introduca actiunea, iar tatal ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor paula83 paula83 Sunt casatorita de 4 ani si jumatate si am un baietel de 4 ani. imi doresc sa divortez de sot pe motive de incompatibilitate si multe altele. problema e ca ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord, copil minor alinaroxana alinaroxana Sunt casatorita de aproape trei ani, dar impreuna cu sotul meu am decis ca aceasta casnicie nu mai e viabila. Avem un copil minor, care nici macar nu locuieste ... (vezi toată discuția)