avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pluralitatea de infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pluralitatea de infractiuni

Buna seara, imi puteti explica va rog pluralitatea de infractiuni si modalitatea de calcul al anilor de inchisoare primiti de un infractor ? Presupun ca e o discutie lunga si multe modalitati, asadar sunt multumit si cu un tabel sau o schema de pe internet a acestor calcule. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Avocat Minoi , utilizator 21:24, 20 Ianuarie 2018
Buna seara,

Pluralitatea de infractiunii este ,,o institutie de drept ,nu este o ecuatie matematica ,Ca atare nu poate implica un tabel sau asa ceva .

Aceasta poate fii o agravanta care poate determina majorarea cuantumului pedepsei. Intelegeti acum.
Unitatea şi pluralitatea de infracţiuni
Art. 38
Concursul de infracţiuni
(1) Există concurs real de infracţiuni când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană, prin acţiuni sau inacţiuni distincte, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna din ele. Există concurs real de infracţiuni şi atunci când una dintre infracţiuni a fost comisă pentru săvârşirea sau ascunderea altei infracţiuni.
(2) Există concurs formal de infracţiuni când o acţiune sau o inacţiune săvârşită de o persoană, din cauza împrejurărilor în care a avut loc sau a urmărilor pe care le-a produs, realizează conţinutul mai multor infracţiuni.

Cu drag

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtul dintr-un mijloc de transport în comun trailer1234 trailer1234 Buna ziua! Atunci cand o persoana urca intr-un autobuz si fura de la trei persoane diferite bunuri din buzunare, iar la prima statie coboara, va raspunde ... (vezi toată discuția)
Infractiune continua Stefan2201 Stefan2201 Buna ziua, in urma cu 6 ani am comis un accident soldat cu victime avand permisul suspendat, in 2018 am fost prins conducand fara permis din nou. Pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Daca am o suspendare se poate si o adoua suspendare ? ContSters389662 ContSters389662 Buna ziua ! Anul trecut am avut o condamnare la 11 luni si un termen de 2 ani si 6 luni de incercare cu suspendare. Si acum mi-a inceput un nou proces de care ... (vezi toată discuția)