avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obiect de Inventar vs Mijloc Fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obiect de Inventar vs Mijloc Fix

Buna ziua,

Cum deosebim Obiectele de Inventar de Mijloacele Fixe, in afara limitei de 2500? Se presupune ca Obiectele de Inventar ofera beneficii economice viitoare? Pe ce perioada se presupune ca pot fi utilizate?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:37, 21 Ianuarie 2018
Doar limita valorica deosebeste obietele de inventar de mijloacele fixe.
Dar exista o limita valorica inferioara pentru Obiectele de Inventar?

si: cum deosebim Obiectele de Inventar de Consumabile, sau alte Materiale?
Acest lucru se stabileste de conducerea societatii prin decizie interna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare mijloace fixe johnny8 johnny8 Buna seara, am nevoie sa incadrez urmatoarele bunuri ce vor fi achizitionate la mijloace fixe doar ca nu am gasit exact unde..Nu stiu exact unde sa la incadrez ... (vezi toată discuția)
Obiect inventar sau mijloc fix, neplatitor tva dona77 dona77 Buna ziua, In cazul achizitionarii unui produs in valoare de 2852 lei inclusiv TVA (2300 fara TVA +552 TVA), de catre un neplatitor TVA (de la un platitor ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)