avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea unu autovehicul sub influenta alcoolului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea unu autovehicul sub influenta alcoolului peste 0.80 alcool in sange

Ma numesc Zamfir Bobi Marian si va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare.
Peste cat timp o sa mai pot lua Permisul de conducere, si daca o sa mai trebuiasca sa fac iara scoala de soferi, pentru ca am auzit ca pot da din nou peste un an de la data ramaneri definitive.
Cum as putea proceda sal iau mai repede ? Va Multumesc


Admite apelul declarat de Parchetul de pe lânga Judecatoria Pitesti, împotriva sentintei penale nr. 752 din data de 14 aprilie 2017, pronuntata de Judecatoria Pitesti în dosarul nr. 21145/280/2016, privind pe inculpatul ZAMFIR BOBI MARIAN. Desfiinteaza în parte sentinta si, rejudecând: Majoreaza de la 9 luni, la 1 an închisoare, pedeapsa stabilita în sarcina acestuia pentru comiterea infractiunii prevazuta de art. 336 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedura penala. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei.
In baza art. 83 Cod penal, s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei anterior stabilite pe un termen de supraveghere de 2 ani.
In concluzie, solicita majorarea pedepsei,inlaturarea dispozitiilor art. 83 Cod penal si aplicarea dispozitiilor art 91 Cod penal,cu toate consecintele, inclusiv aplicarea pedepsei complementare a interzicerii dreptului de a conduce autoturismul pe drumurile publice pe o perioada mai mare de 1 an, aceasta fiind pe deplin justificata.
Definitiva. Pronuntata în sedinta publica astazi, 09 iunie 2017, la Curtea de Apel Pitesti - Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie.
Document: Hotarâre 568/2017 09.06.2017
Cel mai recent răspuns: Bobix91 , utilizator 10:26, 21 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuia sa auziti ci sa cunoasteti codul rutier, acolo este prevazut cand se poate obtine un nou permis de conducere.
Nu puteti obtine alt permis mai devreme, trebuie sa se implineasca un an de la ramanerea definitiva a hot judecatoresti.
Nu trebuie sa mai faceti scoala de soferi in schimb trebuie sa faceti 3 sedinte de perfectionare la o scoala de soferi si sa va fie eliberata o adeverinta pe care o veti depune alaturi de celelalte documente necesare pentru sustinerea examenului, adev. medicala, test psihologic, etc.
Multumesc frumos.
Dar nu inteleg de ce scrie : In concluzie, solicita majorarea pedepsei,inlaturarea dispozitiilor art. 83 Cod penal si aplicarea dispozitiilor art 91 Cod penal,cu toate consecintele, inclusiv aplicarea pedepsei complementare a interzicerii dreptului de a conduce autoturismul pe drumurile publice pe o perioada mai mare de 1 an, aceasta fiind pe deplin justificata.
Eu pe 9.iunie fac un an de zile de la data ramaneri definitive.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs cititi din sentinta motivele de apel ale parchetului, din cate inteleg, in apel doar s-a majorat pedeapsa de de la 9 luni, la 1 an închisoare, celelalte dispozitii s-au mentinut.
Observ ca este vorba de o solutie de amanarea aplicarii pedepsei, deci permisul dvs nu este anulat, dar uitandu-ma pe portal in minuta am vazut ca vi s-a interzis dreptul de a conduce dar nu vad sa specifice pe ce perioada, aici este problema, de principiu ar fi vorba de maxim 2 ani cat dureaza termenul de supraveghere.
In hotararea pe care o aveti scrie ceva in sensul asta?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevarul este ca nu am citit cu atentie pana final si am tras o concluzie pripita pe prima parte a mesajului.
Da Scrie: In baza art 85 alin. 2 litera g ) C.p interzice inculpatului Zamfir Bobi Marian dreptul de a conduce autovehicule.
Asta inseamna ca trebui sa se termine cu serviciul de probatiune si apoi pot recupera permisul de conducere ?
Dar fara sa mai fie nevoie sa fac Scoala de soferi de la inceput?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Bobix91, utilizator

Alte discuții în legătură

Condamnare conducere sub influenta băuturilor Victorina20 Victorina20 \"Decizie penală nr. 165/A din data de 02 februarie 2018 În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere anulat tytyrez77 tytyrez77 Azi Am avut dosar si permisul anulat ,dupa prima anfatisare a mai durat cam 30 de zile si a aparut pe portal aceasta hotarare,,,,,,PENTRU ACESTE ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei - hotararea instantei - redobandirea permisului Razvan2012 Razvan2012 Am fost acuzat de savârsirea infractiunii de refuz recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar instanta s-a pronuntat cu solutia: În ... (vezi toată discuția)